U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Joodse en niet-joodse tegoeden op Internet
DEN HAAG, 26 FEBR. Het ministerie van Financiën plaatst ,,op korte termijn'' op Internet een lijst met ruim tienduizend namen van oorlogsslachtoffers die tegoeden kunnen opeisen die door de overheid in beheer zijn genomen. Dat schrijft minister Zalm (Financiën) aan de Tweede Kamer. Het betreft spaar- en effectenrekeningen van joodse en niet-joodse Nederlanders.

Dijkstal bepleit terugsturen van 23.000 Bosniërs
ROTTERDAM, 26 FEBR. VVD-leider Dijkstal wil dat de 23.000 Bosniërs in Nederland dit voorjaar terugkeren naar hun land. Ook erkende vluchtelingen met een A-status onder de 23.000 Bosniërs moeten terug, vindt hij. Nederlandse militairen moeten langer in Bosnië blijven om bij de terugkeer te helpen. Dijkstal zei dit gisteravond op een campagnebijeenkomst van de VVD in Rotterdam.

Amerika weigert vrachtpapieren Boeing te sturen
DEN HAAG, 26 FEBR. De Amerikaanse autoriteiten weigeren de parlementaire enquêtecommissie Bijlmerramp de toezending van alle gespecificeerde documenten over de 20.000 kilo vracht in de op 4 oktober 1992 verongelukte El Al-Boeing. De commissie mag de stukken wel ter plaatse inzien. Twee rechercheurs van de Economische Controledienst zijn gisteren naar New York gereisd, zo hebben ingewijden bevestigd.

Ph. Bloemendal (80) overleden
AMSTERSFOORT, 26 FEBR. Philip Bloemendal, van 1946 tot 1986 hoofdredacteur, commentator en directeur bij Polygoon, is maandag in zijn woonplaats Amersfoort overleden. Zijn familie heeft dat vandaag gemeld, na de begrafenis. Bloemendal is tachtig jaar geworden. Zijn stem werd beroemd door zijn commentaren bij de Polygoon-bioscoopjournaals.

Vredesmacht weg na veto China
NEW YORK, 26 FEBR. China heeft vannacht in de Veiligheidsraad van de VN met een veto een eind gemaakt aan het werk van de VN-vredesmacht in Macedonië. China was de enige tegenstemmer, Rusland onthield zich van stemming.

Bod Philips op fabrikant in VS
ROTTERDAM, 26 FEBR. Philips heeft een bod uitgebracht van ruim 1,8 miljard gulden op de Amerikaanse fabrikant van halfgeleiders VLSI. Dat maakte het elektronicaconcern vanochtend bekend. Philips biedt 17 dollar per aandeel, bijna 70 procent meer dan de slotkoers van VLSI van gisteren.

Auto onder trein, drie doden
BILTHOVEN, 26 FEBR. Bij een botsing met een trein op een bewaakte overweg tussen Blauwkapel en Bilthoven zijn vanmorgen de drie inzittenden van een auto om het leven gekomen. De slachtoffers zijn een man uit Bilthoven (28) en twee Utrechters, 31 en 23 jaar oud. Het treinverkeer in midden-Nederland raakte door het ongeluk ernstig ontregeld.

Europees voetbal tot 2003 bij NOS
HILVERSUM, 26 FEBR. De NOS heeft tot 2003 de uitzendrechten verworven van de voetbalwedstrijden in de Champions League. Dat heeft de omroepstichting vanmorgen bekend gemaakt.

NRC Webpagina's
26 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)