U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Joodse en niet-joodse tegoeden op Internet
26 FEBR. Het ministerie van Financiën plaatst ,,op korte termijn" op Internet een lijst met ruim tienduizend namen van oorlogsslachtoffers die tegoeden kunnen opeisen die door de overheid in beheer zijn genomen.

Getronics doet software Baan in ban
26 FEBR. Het automatiseringsbedrijf Getronics levert sinds 1997 nauwelijks meer softwarepakketten van Baan. Volgens bestuursvoorzitter A. Risseeuw heeft Baan personeel dat door Getronics is opgeleid ,,weggeroofd". Getronics verkoopt alleen nog producten van Baan wanneer klanten daar uitdrukkelijk om vragen.

Telecom Italia bouwt defensie op
26 FEBR. Volgens de raad van bestuur van Telecom Italia zit ook het geherformuleerde vijandige overnamebod van Olivetti vol gaten en onduidelijkheden. Maar voor alle zekerheid wordt de eerste verdedigingslinie opgetrokken in de vorm van een fusieplan van Telecom Italia met haar dochter voor mobiele telefonie, Tim.

Grabbelton Citroën
Het is te danken aan een opstandige schoonvader dat het automerk 'Citroën' heet en geen 'Limoenman', zo blijkt uit de biografie van grondlegger André Citroën op de cd-rom De Legende Citroën.

Ph. Bloemendal (80) overleden
AMSTERSFOORT, 26 FEBR. Philip Bloemendal, van 1946 tot 1986 hoofdredacteur, commentator en directeur bij Polygoon, is maandag in zijn woonplaats Amersfoort overleden. Zijn familie heeft dat vandaag gemeld, na de begrafenis. Bloemendal is tachtig jaar geworden. Zijn stem werd beroemd door zijn commentaren bij de Polygoon- bioscoopjournaals.

'Pentium III schendt privacy'
Een groep Amerikaanse internetgebruikers gaat een klacht indienen tegen Intel. Volgens de groep, verenigd onder de naam Center for Democracy and Technology, schendt het elektronicaconcern de privacy met zijn nieuwe Pentium III-computerchip. In de Pentium III is nieuwe technologie verwerkt, waardoor gegevens kunnen worden opgeslagen van gebruikers van computers die de chip bevatten. Dit is onder meer mogelijk, doordat elke chip een serienummer heeft meegekregen. Ondernemingen die op het Internet actief zijn profiteren hiervan, omdat zij zo de bezoekers van hun pagina kunnen identificeren. Fabrikant Intel wilde gisteren nog niet reageren. (KRF, ANP)

CBS-baas zinspeelt op overname NBC
,,Waarom kan ik NBC niet kopen?" De baas van de Amerikaanse tv-zender CBS, Mel Karmazin, zinspeelde gisteravond op een mediaconferentie openlijk op de koop van zijn branchegenoot. Hij zei zelfs bereid te zijn meer te betalen dan NBC waard is. Volgens Karmazin passen NBC en CBS ,,van nature" bij elkaar. NBC is eigendom van het Amerikaanse conglomeraat General Electric. De waarde van het tv-station wordt geschat op 20 miljard dollar. (Reuters)

Lycos lijdt verlies in vierde kwartaal
Het Amerikaanse Internetbedrijf Lycos heeft in het vierde kwartaal van het boekjaar 1998 dat op 31 januari eindigde, een verlies geleden van 9,3 miljoen dollar (18,6 miljoen gulden). In het vierde kwartaal van 1997 werd nog een winst van 301 miljoen dollar geboekt. (AP)

Resultaten Telefonica fors hoger
De nettowinst van het Spaanse telecomconcern Telefonica is vorig jaar met 14, 5 procent gestegen tot 217,6 miljard peseta (2,9 miljard gulden). De omzet groeide met 5,8 procent tot 2,91 biljoen peseta (38,4 miljard gulden). (ANP)


Op de jongerensite van de RPF - een sobere site die nauwelijks plaatjes bevat - staat een heldere uitleg over de Provinciale Staten, over wat Statenleden uitspoken, interviews met GPV/RPF-jongeren die kandidaat staan voor de Provinciale Staten en de verkiezingsavonden die de partijen her en der houden. Collegiaal wordt verder verwezen naar de jongerenorganisaties van andere partijen. De site meldt bovendien tien redenen om op de RPF te stemmen: alleen wordt over reden zeven tot tien nog druk nagedacht.
(www.rpf.nl/ps1999)

NRC Webpagina's
26 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)