U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Aegon koopt verzekeraar in VS voor 19 miljard gulden
DEN HAAG, 18 FEBR. Verzekeraar Aegon neemt voor 19 miljard gulden de Amerikaanse branchegenoot Transamerica over. Door de overname wordt het Nederlandse concern de op twee na grootste levensverzekeraar in de Verenigde Staten.

El Al geeft opheldering over lading Boeing
DEN HAAG, 18 FEBR. De Israelische luchtvaartmaatschappij El Al heeft gisteren tot haar eigen ,,verbijstering'' na 6,5 jaar opheldering gekregen over de niet gedocumenteerde 20.000 kilo vracht aan boord van het op 4 oktober 1992 verongelukte vrachtvliegtuig. Volgens de maatschappij gaat het om ongevaarlijke goederen.

Opvang asielzoekers kost 1 miljard meer
DEN HAAG, 18 FEBR. De opvang van asielzoekers heeft vorig jaar 2,2 miljard gulden gekost. Dit blijkt uit de vertrouwelijke cijfers van de rijksuitgaven over 1998, die morgen in de ministerraad worden besproken. Het grootste deel (1,9 miljard gulden) betreft uitgaven van het ministerie van Justitie voor de opvang, de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND), rechtshulp en tolken.

Demonstratie van 700 Koerden in Den Haag
DEN HAAG, 18 FEBR. Burgemeester Deetman van Den Haag heeft vanmorgen tevergeefs geprobeerd een demonstratie van ongeveer 700 Koerden te verbieden. Uiteindelijk is de demonstratie volgens de politie ,,na constructief overleg'' toegestaan.

Voorkeur voor Marijke van Hees
AMSTERDAM, 18 FEBR. In de gewestelijke afdelingen van de PvdA lijkt er een voorkeur te bestaan voor de kandidatuur van Marijke van Hees voor het voorzitterschap van de partij. Komend weekeinde valt de beslissing.

PvdA wil strakke asielprocedure
DEN HAAG, 18 FEBR. PvdA-fractievoorzitter Melkert pleit tegen verdere opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Volgens Melkert kan Nederland het zich niet meer veroorloven ,,de verantwoordelijkheid over te nemen voor mensen die hier zorgvuldig zijn gehoord, maar zijn afgewezen''.

Frequenties voor commerciële radio
AMSTERDAM, 18 FEBR. Er kunnen volgend jaar tien pakketten met commerciële radiofrequenties op de markt gebracht worden. De helft zou aan de hoogste bieder verkocht moeten worden, de andere helft specifieke doelen krijgen als een nieuwszender of een Nederlandstalige hitzender waarop ook door commerciële partijen ingeschreven kan worden.

Winststijging Hagemeyer
AMSTERDAM, 18 FEBR. De nettowinst van handelshuis Hagemeyer, een van de AEX-fondsen op de Amsterdamse beurs, is het afgelopen jaar met 14 procent gestegen tot 423,4 miljoen gulden. De omzet steeg met 26 procent tot 14,3 miljard gulden, de winst per aandeel met 14,6 procent tot 4,47 gulden. Hagemeyer, dat is gevestigd in Naarden, handelt in elektrotechnische materialen en consumentenartikelen (van dure horloges in Azië tot auto's in Nederland). Het maakte vanmiddag ook bekend het Engelse handelshuis Parker Merchandising (omzet 230 miljoen gulden) over te nemen.

Metaalakkoord in Duitse deelstaat
BERLIJN, 18 FEBR. Na twee dagen onderhandelen heeft bemiddelaar Hans-Jochen Vogel (SPD) gisteravond een voorlopig akkoord bereikt voor de ruim 800. 000 metaal-arbeiders in Baden-Württemberg.

'Gemeenten te slap met privacy'
DEN HAAG, 18 FEBR. De beveiliging van persoonsgegevens in gemeentelijke basisadministraties (GBA) schiet tekort. Dat concludeert de Registratiekamer, die toeziet op de Wet op de persoonsregistratie.

Extra druk van VS op Milosevic
RAMBOUILLET, 18 FEBR. De Amerikaanse regering stuurt 51 vliegtuigen naar Europa voor eventuele luchtaanvallen tegen Joegoslavië. De Verenigde Staten voeren zo de druk op om Joegoslavië dwingen een internationale vredesmacht in Kosovo te aanvaarden.

NRC Webpagina's
18 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)