U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Gevaar van asbest genegeerd bij marine
DEN HELDER, 12 FEBR. De ondernemingsraad van de Rijkswerf in Den Helder eist het ontslag van een productiemanager die in januari 1997 ,,willens en wetens'' 24 medewerkers heeft blootgesteld aan asbestvezels bij het verwijderen van een schroefaskoker uit een fregat. Een aantal medewerkers overweegt aangifte te doen bij de Koninklijke Marechaussee.

Jury VS: industrie schuldig aan geweld
ROTTERDAM, 12 FEBR. Voor het eerst in de geschiedenis heeft een jury in New York negen Amerikaanse wapenfabrikanten aansprakelijk gesteld voor schietpartijen. De vuurwapens zijn door slordige marketing in verkeerde handen gevallen, zo meent de jury.

RIVM krijgt wellicht meer geld van Pronk
DEN HAAG, 12 FEBR. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) krijgt mogelijk extra geld. Dat is de uitkomst van het kortgeleden opgelaaide debat over de wetenschappelijke kwaliteit van het instituut.

Spanning over reactie Clinton
WASHINGTON, 12 FEBR. Over de afloop van het impeachment-proces bestaat in Washington geen spanning meer, maar over de vraag hoe president Clinton op zijn vrijspraak zal reageren wel. Toont hij berouw, triomfalisme of strijdlust, is de grote vraag.

EU niet eens over vluchtelingen
BERLIJN, 12 FEBR. Een Europese regeling voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen voor oorlogsgeweld zal niet voor komend najaar tot stand komen. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Schily, zei gisteren geen akkoord te verwachten onder het Duitse voorzitterschap van de Europese Unie, dat in juni afloopt.

Hoge celstraffen voor doodslag in Spijkenisse
ROTTERDAM, 12 FEBR. De rechtbank in Rotterdam heeft gisteren vier mannen veroordeeld tot celstraffen van twaalf tot twintig jaar wegens doodslag.

ASML verwerft twee grote orders
ROTTERDAM, 12 FEBR. ASM Lithography, toeleverancier van de chipindustrie, heeft grote orders ontvangen van het Zuid-Koreaanse conglomeraat Samsung en het Amerikaanse Motorola (onder meer chips en zaktelefoons). Dat heeft het bedrijf vanmorgen bekendgemaakt. Beleggers reageerden vanmorgen gematigd enthousiast op het nieuws. Het aandeel ASM Lithography (ASML) steeg 7 procent naar ruim 42 euro. ,,Wij hebben signalen dat de markt voor geheugenchips zich goed ontwikkelt en zien dat terug in orders van onze klanten'', aldus financieel woordvoerder J. Hoefnagels van ASML vanmorgen.

Kabelbedrijf UPC gewild op de beurs
AMSTERDAM, 12 FEBR. Op de Amsterdamse effectenbeurs bleek vanmiddag veel belangstelling voor de aandelen van het vandaag geïntrocuceerde kabelbedrijf UPC. Van de introductiekoers van 29 euro steeg de koers onmiddellijk naar een waarde van 40,70 euro.

NRC Webpagina's
12 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)