U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Vierendelen
Het was een zware avond. Twee slachtoffer specials bij de Ikon en kinderchirurgie bij de TROS. Op zich was er niets mis met de Ikon- programma's. Maar als je eerst een beeldverslag over de gewenste of ongewenste contacten tussen verzorger en verlamde patiënt hebt gezien, is een Noorse film over twee kankerpatiënten wat veel.


T V   V O O R A F :


Meer dan lachwekkend
Het rare met popquizzen op televisie is dat ze niet serieus bedoeld zijn en ook niet spannend zijn. Er zijn winnaars en verliezers, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom de kijker te vermaken, te laten lachen, en vooral nostalgisch terug te laten kijken op voorbije tijden.


F I L M   V O O R A F :


Cyclo
Een gewelddadig gedicht, zo noemde de Frans-Vietnamese regisseur Tran Anh Hung (1962) zijn tweede lange speelfilm Cyclo (1995). Het was destijds, in de nadagen van de hausse aan ironiserende geweldsfilms, een van de opmerkelijkste films van het Filmfestival Rotterdam, en een beetje een buitenbeentje ook. Want Cyclo is weliswaar rauw, bruut, gruwelijk, bevolkt door gangsters met gebeeldhouwde koppen, maar kent ook een aantal van de tederste filmbeelden die ik ooit zag.

NRC Webpagina's
12 FEBRUARI 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)