U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Hiaten in studies naar joods tegoed'
DEN HAAG, 11 FEBR. Joodse organisaties willen dat de Nederlandse regering aanvullend onderzoek laat doen naar de tegoeden van joden die in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. De onderzoeken van de commissies Kordes (archieven) en Scholten (financiële instellingen) vertonen volgens hen belangrijke hiaten.

Opwinding in Kamer na gesprekken Beatrix
DEN HAAG, 11 FEBR. In de Tweede Kamer is opwinding ontstaan over Kamerleden die publiekelijk hebben gepraat over opvattingen van koningin Beatrix. De Volkskrant deed gisteren verslag van een ontmoeting tussen haar en 16 leden van de Vaste Kamercommissies voor Binnenlandse Zaken, Justitie en Antilliaanse Zaken.

Starr verdacht van liegen
WASHINGTON, 11 FEBR. Terwijl de Amerikaanse Senaat aanstuurt op vrijspraak van president Clinton in het impeachment-proces, heeft het ministerie van Justitie besloten om een onderzoek in te stellen naar de onafhankelijke aanklager Kenneth Starr. Dat onderzoek kan leiden tot Starrs afzetting, als aanwijzingen kloppen dat hij in de Lewinsky-zaak de richtlijnen van Justitie heeft overtreden.

Shell ziet winst in 1998 fors dalen
DEN HAAG, 11 FEBR. De Koninklijke Shell Groep heeft vorig jaar haar nettowinst als gevolg van de aanhoudend lage olieprijzen en reorganisatiekosten met 95 procent zien dalen tot 350 miljoen dollar (703 miljoen gulden). Exclusief alle bijzondere lasten daalde de winst met 36 procent, van 15,6 miljard gulden naar 10,3 miljard gulden.

Allert de Lange is failliet
AMSTERDAM, 11 FEBR. Boekhandel Allert de Lange in Amsterdam is over de kop. Vanochtend werd bekend dat afgelopen dinsdag het faillissement is uitgesproken. Allert de Lange, legendarisch om de opvang van Exil-schrijvers in de oorlog, is 120 jaar actief geweest. Als belangrijkste oorzaak van de teloorgang wordt de locatie op het Damrak gezien. Daar lopen vooral toeristen en die kopen geen boeken.

Campina overlegt met Duits concern
ZALTBOMMEL, 11 FEBR. Het zuivelconcern Campina Melkunie en de Duitse concurrent Emzett uit Berlijn onderzoeken de mogelijkheid om tot intensieve samenwerking te komen. Campina Melkunie heeft een omzet van 7,5 miljard gulden, de omzet van Emzett is 1,6 miljard mark.

Philip Morris moet betalen
SAN FRANCISCO, 11 FEBR. Een Californische rechtbank heeft gisteren sigarettenfabrikant Philip Morris, producent van onder andere Marlboro, veroordeeld tot het betalen van 50 miljoen dollar aan een ex-rookster die ongeneeslijke kanker heeft. De fabrikant is volgens de rechtbank hiervoor verantwoordelijk.

Kamer: zuiniger met hulpmiddelen
DEN HAAG, 11 FEBR. De Tweede Kamer stemt in met een zuiniger beleid bij de verstrekking van hulpmiddelen als incontinentieluiers, stomazakken, steunkousen en hoortoestellen.

Geen voortgang bij Kosovo-beraad
RAMBOUILLET, 11 FEBR. Het Kosovo-overleg in het Franse Rambouillet schiet niet op. Gisteren maakten de Serviërs opnieuw duidelijk dat ze niet bereid zijn akkoord te gaan met een status van Kosovo los van Joegoslavië en Servië.

Camera's in Groningen
GRONINGEN, 11 FEBR. Groningen begint binnenkort een experiment met cameratoezicht op straat, bedoeld om geweld tegen te gaan. De Groningse gemeenteraad heeft gisteren schoorvoetend zijn goedkeuring gehecht aan een voorstel daartoe van burgemeester Wallage.

NRC Webpagina's
11 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)