U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onderwijs heeft CAO; akkoord politie zeer nabij
DEN HAAG, 3 FEBR. Minister Hermans (Onderwijs) en de onderwijsbonden hebben vanochtend vroeg een principe-akkoord bereikt over een onderwijs-CAO. In de loop van de ochtend tekende zich ook een akkoord af tussen minister Peper (Binnenlandse Zaken) en de politiebonden over de politie-CAO.

Buitenland stapt in sector nutsfirma
ROTTERDAM, 3 FEBR. De Nederlandse nutssector wordt onder de voet gelopen door buitenlandse bedrijven. Zelfs de zelfstandigheid van KPN Telecom is op termijn niet te handhaven. Dat zeggen toonaangevende adviseurs uit diverse nutssectoren, branches die tot voor kort door de overheid werden gedomineerd maar inmiddels zijn geliberaliseerd of op de nominatie staan om te worden vrijgegeven.

Schandaal in Moskou leidt tot ontslagen
MOSKOU, 3 FEBR. Daags na zijn 68ste verjaardag heeft de Russische president Jeltsin gisteren zijn ziekbed even verlaten om 's lands procureur-generaal en vier Kremlin-adviseurs te ontslaan. Het vertrek van de hoogste openbare aanklager, Joeri Skoeratov, wordt in verband gebracht met een afluisterschandaal waarvan de presidentiële familie het slachtoffer zou zijn.

VS vallen Iraakse batterijen aan
WASHINGTON, 3 FEBR. In een nieuwe uitbreiding van de vijandelijkheden tussen de Verenigde Staten en Irak hebben Amerikaanse vliegtuigen gisteren voor het eerst aanvallen uitgevoerd op anti-schipraketbatterijen. Deze wapens zijn kort geleden aan de Zuid-Iraakse kust opgesteld.

EU eist 40 mln van Nederland
BRUSSEL, 3 FEBR. De Europese Commissie heeft vanmorgen besloten om ongeveer 40 miljoen gulden van Nederland terug te vorderen. Het ministerie van Landbouw heeft volgens de Commissie ten onrechte dit bedrag aan steun van de Europese Unie verleend aan Campina Melkunie.

Voetbalbond FA ontslaat Hoddle
LONDEN, 3 FEBR. De Engelse voetbalbond (FA) heeft Glenn Hoddle ontslagen als coach van het nationale elftal. Dit naar aanleiding van zijn opmerking in een vraaggesprek dat invaliden worden gestraft voor fouten in een vorig leven. De ex-voetballer kreeg een afkoopsom van 1,5 miljoen gulden mee.

Arrestatie Zeeuw om drugshandel
DEN HAAG, 3 FEBR. De Surinaamse luitenant-kolonel M.Zeeuw is gistermiddag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij handel in verdovende middelen.

NRC Webpagina's
3 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)