U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Sommatie aan partijen Kosovo
LONDEN / BRUSSEL, 29 JAN. De Contactgroep voor ex-Joegoslavië eist dat de strijdende partijen in Kosovo op 6 februari in het Franse Rambouillet, bij Parijs, onderhandelingen beginnen over een politieke regeling. Dat overleg moet binnen een week tot een akkoord leiden.

In Oost-Timor dreigt bloedige burgeroorlog
JAKARTA / DILI, 29 JAN. Bij bloedige botsingen in Oost-Timor tussen voor- en tegenstanders van onafhankelijkheid zijn de afgelopen maanden tientallen mensen omgekomen. Duizenden Oost-Timorezen zijn hun dorpen ontvlucht om te ontkomen aan de vecht- en moordpartijen. Dat meldde de semi-officiële Indonesische Commissie voor de rechten van de mens vanmorgen. Het bericht wordt bevestigd door bewoners van de voormalige Portugese kolonie, die in 1976 werd ingelijfd door Indonesië.

Brieven Staring bij toeval ontdekt
AMSTERDAM, 29 JAN. De bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam heeft een tot nu toe onbekende en unieke collectie brieven van Staring, Potgieter en andere negentiende-eeuwse schrijvers verworven. De correspondentie is een gift van de gepensioneerde uitgever Gerrit Eilander uit Terwolde, die de brieven via de hoofdstedelijke neerlandica dr. Marita Mathijsen heeft geschonken.

Bomaanslag in Kaapstad
JOHANNESBURG, 29 JAN. Een bomaanslag bij het hoofdbureau van politie in Kaapstad heeft gistermiddag elf voorbijgangers verwond, van wie drie er ernstig aan toe zijn. De politie zoekt de daders onder extremistische moslims.

Melkert: zorgen Zalm niet terecht
DEN HAAG, 29 JAN. Fractieleider Melkert van de PvdA vindt dat minister Zalm (Financiën) te snel de alarmklok heeft geluid over de financiële situatie van het rijk.

Veel tips over vermiste Sybine
UTRECHT, 29 JAN. Het recherchebijstandsteam dat onderzoek doet naar de vermissing van de 13-jarige Sybine Jansons uit Maarn, heeft inmiddels 550 tips binnengekregen.

Netelenbos wil tijdelijk rijbewijs
DEN HAAG, 29 JAN. Minister Netelenbos (Verkeer) wil automobilisten tussen 18 en 24 jaar een tijdelijk rijbewijs geven. Wie in deze periode te veel schade veroorzaakt, zou het rijbewijs kunnen kwijtraken.

CD-keten dreigt met boycot
ROTTERDAM, 29 JAN. De Free Record Shop, Nederlands grootste cd-verkoper, dreigt platenmaatschappijen met een boycot als ze hun nieuwe cd's niet voor 1 april beveiligen tegen kopiëren.

Postma niet naar WK schaatsen
AMERSFOORT, 29 JAN. Ids Postma mag volgende week niet naar het WK allround in Hamar. Dat heeft de geschillencommissie van de schaatsbond KNSB vanmiddag beslist. De titelhouder had zich door een val op de 500 meter bij het EK in Heerenveen niet geplaatst en probeerde via de commissie ten koste van Martin Hersman alsnog een startbewijs af te dwingen.

NRC Webpagina's
29 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)