U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Belgrado gelastte bloedbad Racak'
PRISTINA, 28 JAN. Servische politietroepen die vrijdag 15 januari 45 Albanese dorpelingen vermoordden, kregen daartoe rechtstreeks bevel vanuit Belgrado. ,,Ga er stevig tegenaan'', kregen de troepen te horen tijdens hun actie. Ook werd van daaruit gezorgd voor het uitwissen van de sporen.

Maximaal 300 gld premie per maand voor aankoop huis
DEN HAAG, 28 JAN. Huurders met een laag inkomen krijgen van de overheid een premie van maximaal 300 gulden per maand om een huis te kunnen kopen. Bij aankoop worden deze huizenkopers ook vrijgesteld van het betalen van overdrachtsbelasting, die neerkomt op zo'n zes procent van de waarde van de woning.

'Wettelijk toezicht op arbodienst hard nodig'
AMSTERDAM, 28 JAN. Voorzitter J.F. Buurmeijer van het Landelijk Instituut Sociale Verzekeringen (LISV) wil wettelijk toezicht op de arbodiensten, bedrijven die werknemers begeleiden in het eerste jaar dat zij ziek zijn. Dit is volgens Buurmeijer nodig om de oorzaken van het groeiende beroep op de WAO te achterhalen.

Indonesische leger eens met afscheiding Oost-Timor
JAKARTA, 28 JAN. De strijdkrachten van Indonesië steunen het denkbeeld van een onafhankelijk Oost-Timor, mits een eventuele afscheiding van het eilanddeel ,,waardig gebeurt''. Dat heeft de chef-staf en minister van Defensie van Indonesië, generaal Wiranto, vanmorgen gezegd.

Conflict over politie-CAO
DEN HAAG, 28 JAN. Tien dagen na het afsluiten van een nieuwe CAO voor de politie staan de bonden en de werkgever van de politie, minister Peper van Binnenlandse Zaken, weer tegenover elkaar. Peper blijkt bij nader inzien 35 miljoen gulden tekort te komen, en hij wil daarover opnieuw met de bonden praten.

Gemeenten mogen bordeel niet weren
DEN HAAG, 28 JAN. Gemeenten mogen geen bordelen binnen hun grenzen weigeren, als de bordeelhouder voldoet aan de gestelde voorwaarden. Minister Korthals (Justitie) heeft dit vanochtend in de Tweede Kamer gezegd tijdens een debat over de opheffing van het bordeelverbod. Oppositiepartij CDA en de kleine christelijke partijen hadden hierop aangedrongen.

Extra politie in Franse voorsteden
PARIJS, 28 JAN. De Franse premier Lionel Jospin zal in drie jaar 7.000 extra politiemensen aannemen voor surveillance op straat. Dat is een van de maatregelen in de strijd tegen de snel toenemende jeugdcriminaliteit in Franse voorsteden.

Vierde IOC-lid neemt ontslag
NAIROBI, 28 JAN. Charles Mukora stapt op als lid van het Internationaal Olympisch Comité. Met vijf collega's werd de 64-jarige Keniaan zondag voorgedragen voor royement op verdenking van corruptie. Eerder vertrokken de Finse Pirjo Hggman, de Libiër Bashir Attarabulsi en David Sibandze uit Swaziland.

NRC Webpagina's
28 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)