U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Dijkstal: aantal WAO'ers moet nog verder dalen
DEN HAAG, 19 JAN. VVD-leider Dijkstal waarschuwt zijn coalitiepartners PvdA, D66 en de vakbeweging dat ingrepen in de hoogte en duur van de WAO-uitkeringen niet kunnen uitblijven, als het aantal WAO'ers onvoldoende wordt verminderd.

Nuon verkoopt kabel aan Amerikaanse UPC
AMSTERDAM, 19 JAN. Het energiebedrijf Nuon verkoopt voor 550 miljoen gulden zijn belang van 49 procent in United Telekabel aan het UPC. Dat is gisteren bekendgemaakt. Telekabel is met 1,4 miljoen abonnees in onder meer Friesland, Gelderland en Noord-Brabant het grootste kabelbedrijf van Nederland.

Frans parlement voor Verdrag van Amsterdam
PARIJS, 19 JAN. De twee gezamenlijke Kamers van het Franse parlement hebben gisteren met 758 stemmen voor en 111 tegen een wijziging van grondwet goedgekeurd. Daardoor is de weg vrij voor ratificatie van het Verdrag van Amsterdam.

Roemeense mijnwerkers slaags met politie
PETROSANI, 19 JAN. Duizenden mijnwerkers zijn vanochtend in het westen van Roemenië slaags geraakt met de oproerpolitie. Daarbij zijn ten minste 15 mensen gewond geraakt, maar ondanks opgeworpen barricades en de inzet van traangas zetten de mijnwerkers hun opmars naar Boekarest voort.

Oppas erkent schuld dood baby
LONDEN, 19 JAN. Een Australische au pair heeft gisteren voor een Britse rechtbank bekend schuldig te zijn aan de dood van een Nederlands kind van zes maanden, in april vorig jaar in Londen.

UNESCO wil controle Internet
PARIJS, 19 JAN. Uitwisseling van informatie op Internet moet op internationaal niveau worden gecontroleerd zodat de productie en verspreiding van kinderporno beter kan worden bestreden. Dat is de mening van Federico Mayor, secretaris-generaal van de UNESCO.

CBS: werkloosheid daalt minder snel
ROTTERDAM, 19 JAN. Het aantal werklozen is in de laatste drie maanden van 1998 minder snel gedaald dan in de daaraan voorafgaande kwartalen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek vanmorgen bekendgemaakt.

NRC Webpagina's
19 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)