U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

NOS wil aandelen in productiebedrijf Stokvis kwijt

De publieke omroep wil af van de omstreden alliantie met het commerciële televisie-producent Stokvis Produkties. Op dit moment onderhandelt de NOS over de verkoop van de 50 procents-participatie in het productiebedrijf. Dat is desgevraagd bevestigd door een woordvoerder van de NOS. Directeur en mede- aandeelhouder René Stokvis spreekt slechts van ,,een evaluatie'' die contractueel is vastgelegd en op zijn initiatief is begonnen. De NOS verwacht geen boekverlies te lijden als gevolg van de verkoop.

De publieke omroep baarde in 1995 opzien door aan te kondigen met Stokvis in zee te gaan. Het bedrijf maakte veel televisieprogramma's voor omroepen als Tros en EO, en door een aandelenbelang wilde de NOS haar greep op de mediamarkt vergroten. Het Commissariaat voor de Media oordeelde echter dat de participatie in een commerciële onderneming volgens de oorspronkelijke Mediawet niet door de beugel kon. Door een bezwaarschrift van de NOS tegen die beslissing loopt de procedure daartegen echter nog steeds.

De voorgenomen verkoop van het aandelenpakket is het gevolg van een beleidswijziging in Hilversum. NOS-voorzitter G.J. Wolffensperger wil dat de omroepen zich nadrukkelijker op hun publieke taak concentreren. Ook andere publieke omroepen stoten belangen in commerciële ondernemingen af. Zo is de Tros bezig met een herstructurering van de eigen organisa tie. Ook maakte de omroep gisteren bekend de aandelen te verkopen in ATMM, een joint venture met uitgeverij Audax op het gebied van multimedia-activiteiten.

NRC Webpagina's
15 JANUARI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)