U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tekort aan stages voor verplegers
BREDA, 22 DEC. Er is een groot tekort aan stageplaatsen voor leerling-verpleegkundigen en -verzorgenden. Volgens de Onderwijsinspectie is dit één van de oorzaken van het teruglopende aantal studenten aan de zorgopleidingen. Het tekort aan stageplaatsen is het grootst in het noorden, oosten en delen van het zuiden van het land. Directeur G. van Dijken van het Groningse Menso Altingcollege schat het tekort in zijn regio op ,,honderden''. Hij sluit niet uit dat het op termijn zal leiden tot een studentenstop. De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden overweegt volgend jaar al honderd leerling-verpleegkundigen minder toe te laten omdat er 150 stageplaatsen te weinig zijn.

Nederland ook voorzitter sanctiecomité VN
DEN HAAG, 22 DEC. Nederland zal de komende twee jaar niet alleen tijdelijk lid van de Veiligheidsraad zijn, maar ook voorzitter van het sanctiecomité van de Verenigde Naties voor Irak. Dit heeft minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) gisteravond gezegd in de Eerste Kamer. Hij kondigde aan dat Nederland wil laten onderzoeken of uitbreiding van het voedsel-voor-olieprogramma voor Irak mogelijk is, waar onder meer ook het Veiligheidsraadlid Frankrijk voor geporteerd is.

Veiligheidsraad oneens over Irak
NEW YORK, 22 DEC. De Veiligheidsraad van de VN is er vannacht niet in geslaagd de vroegere consensus over Irak en zijn massavernietigingswapens te herstellen. De raad verdaagde het debat en gaf een verklaring van één zin uit, waarin stond dat de weg naar een nieuw Irak-beleid ,,lang en moeilijk'' zal zijn.

Nederlaag voor CDA-bestuur
UTRECHT, 22 DEC. Het CDA-bestuur onder leiding van H. Helgers en T. Lodders-Elfferich heeft gisteren een nederlaag geleden tegenover de provinciale partijvoorzitters. Tijdens een vergadering van het bestuur wezen de regionale voorzitters het bestuursplan af om een commissie samen te stellen die moet bekijken hoe de invloed van de provincies kan worden vergroot.

Woning in oude staat achterlaten
DEN HAAG, 22 DEC. Verhuurders mogen huurders die de woning niet in de oorspronkelijke staat achterlaten direct aanpakken. Zonder waarschuwing vooraf kan de verhuurder de kosten voor het weer op orde brengen van de woning bij hen in rekening brengen.

Fraude in Turkije bij kinderbijslag
DEN HAAG, 22 DEC. Uit een steekproef onder 463 huishoudens met 2.041 kinderen die in Turkije kinderbijslag uit Nederland ontvangen, blijkt dat ruim eenderde ten onrechte geld ontvangt.

Bewaking Duits spoor per heli
BERLIJN, 22 DEC. De Duitse Spoorwegen hebben Tornado-gevechtsvliegtuigen en helikopters ingezet bij de bewaking van belangrijke treinroutes om aanslagen te voorkomen. Afgelopen weken zijn door onbekenden tal van aanslagen op Duitse treinen gepleegd.

NRC Webpagina's
22 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)