U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VVD en D66: kritiek op Kok
DEN HAAG, 12 DEC. Het politiek opereren van premier W. Kok staat binnen de paarse coalitie bloot aan kritiek van regeringspartners VVD en D66. VVD-fractievoorzitter H. Dijkstal vindt dat Kok ,,te afwachtend gedrag'' heeft getoond tijdens de discussies over het terugsturen van asielzoekers en de uitbreiding van Schiphol. ,,De besluitvorming had een positievere dynamiek gekregen als Kok zich actiever had opgesteld'', aldus Dijkstal vandaag in NRC Handelsblad.

Zwakbegaafde ligt weken geketend in ziekenhuis Utrecht
UTRECHT, 12 DEC. Als gevolg van de wachtlijsten in de psychiatrie voor zwakbegaafde kinderen verblijft een meisje van zestien jaar al langer dan een half jaar in een isoleercel van de psychiatrische afdeling van het Academisch Ziekenhuis in Utrecht (AZU). Sinds vijf weken ligt ze met haar enkels en polsen dag en nacht vastgebonden aan bed. F.L. Doorduijn-Rijkelijkhuizen van het ministerie van volksgezondheid, spreekt van een ,,zeer uitzonderlijke en zeer schrijnende situatie''.

Elite van Irak gaat door met feesten
BAGDAD, 12 DEC. Niet iedereen in Irak lijdt onder de internationale sancties die de Verenigde Naties in 1990 hebben ingesteld na de Iraakse bezetting van Koeweit. Een kleine elite heeft het handelsembargo zelfs gebruikt om een fortuin op te bouwen.

Hengelo samen met Enschede in één gemeente
DEN HAAG, 12 DEC. De gemeenten Enschede, Hengelo en Borne zullen worden samengevoegd tot de nieuwe gemeente Twentestad. Het kabinet heeft gisteren besloten een wetsvoorstel over de gemeentelijke herindeling naar de Tweede Kamer te sturen. De gemeente Hengelo is fel tegen het fusieplan.

Kok: minder geld voor arme regio's
WENEN, 12 DEC. Nederland ontvangt in de toekomst minder uit de Europese structuurgelden voor armere regio's als de laatste plannen van de Europese Commissie worden uitgevoerd. Dat zei premier Kok gisteren in Wenen tijdens een EU-top.

Echt huwelijk ook voor homoparen
DEN HAAG, 12 DEC. Het burgerlijk huwelijk wordt opengesteld voor homo's en lesbiënnes. Bestaande partnerschappen kunnen worden omgezet in een huwelijk. Het kabinet heeft gisteren het wetsvoorstel goedgekeurd waarin het homohuwelijk wordt geregeld.

KNVB heft boycot De Kuip op
ROTTERDAM, 12 DEC. De KNVB heeft de boycot van De Kuip voor wedstrijden van het Nederlands elftal en de bekerfinale opgeheven. Het stadion van Feyenoord in Rotterdam was door de voetbalbond in de ban gedaan na de bekerfinale Ajax-PSV in mei.

Pinochet erkent gezag rechter niet
LONDEN, 12 DEC. De Chileense ex-dictator Augusto Pinochet weigert het gezag te erkennen van rechters buiten Chili en noemt zichzelf het slachtoffer van ,,Spaanse leugens''. Hij zei dat gisteren tegen een Britse rechter.

'Onderzoek naar rol VN-generaal'
ROTTERDAM, 12 DEC. Het CDA in de Tweede Kamer vindt dat er een internationaal onderzoek moet komen naar de val van de enclave Srebrenica. Meer in het bijzonder moet de rol die de Franse generaal Janvier als VN-bevelhebber vervulde daarin aan de orde komen.

KLM krijgt boete van ƒ3,2 miljoen
ROTTERDAM, 12 DEC. De KLM is in hoger beroep veroordeeld tot een boete van 3,2 miljoen gulden omdat het bedrijf passagiers heeft vervoerd die geen doorreisvisum hadden.

NRC Webpagina's
12 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)