U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onrust op het crypto-front
Het Amerikaanse initiatief om de export van encryptieprogramma's en versleutelingshardware wereldwijd aan banden te leggen heeft voor veel ophef gezorgd.

Winkelen bij Nederlandse aanbieders op Internet
Winkelen op Internet is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Met de 'muis' een pizza bestellen, boodschappen doen of een vliegticket reserveren is voor veel Amerikanen inmiddels de normaalste zaak van de wereld.


Nog tot 16 december kunnen lezers laten weten wat hun favoriete videoclips zijn van het afgelopen jaar en aan welke clips ze zich het meest hebben geërgerd. Dit kan per post (NRC Handelsblad, t.a.v. Sietse Meijer, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam), maar ook op NRC Webpagina's in de nieuwe rubriek De videoclip van 98. Daar kunt u, ter opfrissing, artikelen lezen over bijzondere clips zoals die van Dana International, Marilyn Manson en de veelvuldig bekroonde nieuwste van Madonna.

Wie de clips nog eens wil bekijken kan op verschillende websites terecht. Een ervan is Musicvideo's, met als nadeel dat er een speciaal Microsoft-programma nodig is. Maar er staan wel zo'n 800 (gedeeltes van) clips, waaronder veel recente (als Air en Fatboy Slim) en hele oude van Jimi Hendrix en Bing Crosby ('White Christmas'). Helaas ontbreken flink wat video's . Waarschijnlijk vaak om redenen van copyright en het valt op dat ook de controversiëlere zoals die van de The Cardigans, Metallica en Prodigy alledrie van regisseur Jonas Akerlund en die van George Michael ontbreken.

Gelukkig kunnen bezoekers hun gram daarover kwijt. Musicvideo's biedt nieuwsgroepen, waar bezoekers verzoekjes kunnen doen en mogen zeggen wat ze missen. Nog steeds veelbesproken zijn blijkbaar de Spice Girls - of ze leuk zijn of niet.

Het toonaangevende blad Rolling Stone biedt overigens weinig uitkomst wat betreft bands met controversiële videoclips. Er zijn daarvan hoogstens wat geluidsfragmenten te vinden.

(www.musicvideos.com en www.rollingstone.com)

NRC Webpagina's
12 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)