U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Jan Baan: 'We moesten groeien, groeien, groeien'
PUTTEN, 31 OKT. ,,We zaten in het midden van een tornado. We moesten groeien, groeien, groeien. Het is 13 kwartalen oorlog geweest. Je groeit in chaos. Maar het is ons 13 keer achtereen gelukt.'' Verbolgen is hij, en teleurgesteld, oprichter Jan Baan (52) van het gelijknamige softwarebedrijf. Hij heeft zijn vliegtuig verkocht, maar het was niet voldoende om de investeringsmaatschappij van zijn broer Paul en hem te redden. De banken hadden hun aandelen Baan al te gelde gemaakt. Ze waren, zegt hij in een interview, ,,te beroerd om naar andere zekerheden te kijken''.

Ramptoerisme bij wassend water
HARDENBERG, 31 OKT. De wateroverlast in Overijssel is gisteren in de loop van de dag en avond toegenomen. Een deel van Hardenberg kwam 's middags onder water te staan, terwijl in Zwolle de toestand in de stadsgracht kritiek werd. Op veel plaatsen, onder meer Groningen, waar het waterpeil stabiel bleef, en Ommen, zal het ramptoerisme worden tegengegaan. Bezoekers die de aanwijzingen van de politie niet opvolgen, krijgen vijfhonderd gulden boete en een dagvaarding.

Wijffels bepleit 'groene' SER
DEN HAAG, 31 OKT . De nieuwe voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), H. Wijffels, is er voorstander van dat de SER wordt omgevormd tot een Sociaal Economische en Ecologische Raad. Naast werkgevers, werknemers en onafhankelijke kroonleden zouden ook vertegenwoordigers van de milieubeweging en consumentenorganisaties zitting moeten nemen in een 'groene SER'.

Pinochet welkom bij justitie Spanje
MADRID, 31 OKT. Het Spaanse Gerechtshof heeft gisteren bepaald dat de Spaanse justitie bevoegd is de Chileense ex-dictator Augusto Pinochet te vervolgen.

In disco mogelijk kortsluiting
GÖTEBORG, 31 OKT. De brand donderdagnacht in een cultureel centrum in Göteborg, waarbij meer dan zestig doden vielen, is waarschijnlijk veroorzaakt door kortsluiting. Aanvankelijk werd rekening gehouden met brandstichting. De discoavond in het centrum werd vooral bezocht door buitenlandse jongeren.

IMF en Rusland eens over beleid
WASHINGTON, 31 OKT. Het Internationaal Monetair Fonds en Rusland hebben overeenstemming bereikt over de doelstellingen van het economisch beleid van het Kremlin. De regering van Rusland moet nu een ,,realistische begroting'' voor het volgend jaar opstellen.

Cycloon Mitch
MANAGUA, 31 OKT. In de Midden-Amerikaanse staten Nicaragua en Honduras zijn ten minste 130 mensen omgekomen als gevolg van de tropische cycloon Mitch. Zeker honderd mensen worden vermist. Duizenden huizen zijn verwoest en door de modderstromen is het voor hulpverleners vrijwel onmogelijk het getroffen gebied te bereiken.

AEX blijft net onder de 1000
AMSTERDAM, 31 OKT. Een uitermate kwakkelende week op de beurs is gisteren met een tegenvaller afgesloten. De graadmeter van de beursstemming, de AEX-index, schoot 's middags door de psychologische grens van duizend punten maar sloot uiteindelijk bij een lage omzet op 993,16 punten. In New York maakte de Dow Jones index een sprong omhoog van 123 punten.

Tempo groei in VS neemt nauwelijks af
NEW YORK, 31 OKT. Het groeitempo van de Amerikaanse economie neemt nog nauwelijks af. Het derde kwartaal liet een verrassende groei van het bruto binnenlands product (bbp) zien van 3,3 procent op jaarbasis. Dat heeft het Amerikaanse departement van Handel gisteren bekendgemaakt. Over de eerste drie kwartalen hebben de VS nu een economische groei van 3,5 procent op jaarbasis.

Twente dankt zege aan jeugdige spits
ROTTERDAM, 31 OKT. Drie doelpunten van Jan Vennegoor of Hesselink hebben FC Twente gisteren de zevende overwinning van het seizoen bezorgd. In Sittard nam de 19-jarige aanvaller alle doelpunten voor zijn rekening in het duel met Fortuna, 0-3. Door de zege kwam Twente op gelijke hoogte met koploper Feyenoord, dat twee duels minder heeft gespeeld.

NRC Webpagina's
31 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)