U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Verzet werkgevers tegen 'veel te hoge' looneis vakbonden
DEN HAAG, 21 OKT. De werkgeversorganisatie VNO-NCW verzet zich fel tegen de looneis die de vakbonden hebben gesteld voor de komende CAO-onderhandelingen. De inzet van de bonden bij die onderhandelingen is een loonstij ging van 3,5 procent.

Kabinet bereid waarnemers naar Kosovo te sturen
DEN HAAG, 21 OKT. Nederland is bereid vijftig tot honderd ongewapende waarnemers naar Kosovo te sturen. Zij kunnen helpen bij het toezicht op naleving van de afspraken die de Amerikaanse onderhandelaar Holbrooke vorige week maakte met de Servische president Milosevic. Dit hebben de ministers Van Aartsen en De Grave gisteren meegedeeld.

Driemaster loopt aan de grond
ROTTERDAM, 21 OKT. Het Nederlandse zeilschip De Eendracht is voor de Engelse kust in zwaar weer aan de grond gelopen. Een helikopter zou inmiddels 33 van de 52 opvarenden van boord hebben gehaald. De driemaster kreeg kort na het verlaten van Newhaven in het zuiden van Engeland motorstoring en liep op een zandbank.

Dichteres M. Vasalis overleden
AMSTERDAM, 21 OKT. De dichteres M. Vasalis is, naar gisteren bekend is geworden, vrijdag in haar woonplaats Roden overleden. Zij werd 89 jaar. Vasalis, pseudoniem voor Margaretha Drooglever Fortuyn-Leenmans, had een klein maar veel gelezen oeuvre, en kreeg onder meer de Van der Hoogtprijs (1941), de Constantijn Huygensprijs (1974) en de P.C. Hooftprijs (1983).

Wim de Bie aanjager debat
AMSTERDAM, 21 OKT. Het eerste soloprogramma van Wim de Bie, dat vanaf zondagavond te zien is, wordt gepresenteerd als een samenwerkingsverband tussen de VPRO en de overheid. De Bie noemt zichzelf 'aanjager' van een maatschappelijk debat over Nederland in het jaar 2030.

Duitsland blijft bij belastingplannen
BONN, 21 OKT. De nieuwe Duitse regering van SPD en Groenen houdt ondanks felle kritiek van onder meer werkgevers vast aan haar belastingplannen. ,,Kritiek van de een of ander brengt ons niet van de wijs'', zei toekomstig SPD-kanselier Gerhard Schröder gisteren bij de presentatie van het rood-groene regeerakkoord in Bonn.

Politiewapen na voetbalrel zoek
ROTTERDAM, 21 OKT. Een agent van de Rotterdamse politie heeft gisteravond zijn dienstpistool verloren bij ongeregeldheden na afloop van de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag in Rotterdam. De politie hield rond het duel 22 supporters aan.

D'Alema nieuwe premier Italië
ROME, 21 OKT. De 49-jarige Massimo D'Alema zou vanmiddag beëdigd worden als de nieuwe premier van Italië. Het is voor het eerst in Italië en in West-Europa dat een voormalige communist de leiding krijgt over het land.

Leerstraf voor ouders spijbelaars
ROTTERDAM, 21 OKT. Het ministerie van Justitie wil ouders van spijbelende kinderen een leerstraf laten opleggen. In opdracht van het ministerie heeft de vakgroep pedagogische wetenschappen van de Rijksuniversiteit Leiden een cursus opvoedingsondersteuning ontwikkeld die uiteindelijk door de rechter als leerstraf moet worden opgelegd.

VN-persprijs voor NRC Handelsblad
ROTTERDAM, 21 OKT. Buitenlandredacteur Robert van de Roer van NRC Handelsblad heeft de persprijs van de Verenigde Naties gekregen voor de beste verslaggeving over de VN in 1998. Hij krijgt de prijs voor een interview met Yasushi Akashi, speciaal VN-gezant tijdens de oorlog in Bosnië.

NRC Webpagina's
21 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)