U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Belgrado: vrije media zijn 'verraders en collaborateurs'
Tijdens het debat over de nieuwe Servische mediawet zijn de weinige onafhankelijke media er door parlementariërs van de regerende coalitie van beschuldigd ,,verraders'' en ,,serviele dienaren van [NAVO-chef] Solana'' te zijn.

Netscape uit harde beschuldiging
Topman James Barksdale van softwareproducent Netscape heeft op de tweede dag van het proces van de Amerikaanse staat tegen Microsoft harde beschuldigingen geuit tegen de concurrent. De uitlatingen stonden in zijn officiële getuigenverklaring die gisteren werd gepubliceerd.

Rommel voor een habbekrats
Het minste wat je had kunnen verwachten van de verkoop van onze kabelnetten, is dat er een einde zou komen aan de ambtelijke en politieke betutteling over deze, eens als gemeenschapsvoorziening aangelegde, data-transportmiddelen.

INTERNET
De informaticus Jonathan Postel, die beschouwd werd als een van de belangrijkste architecten van het Internet, is vorige week op 55-jarige leeftijd overleden in het Amerikaanse Santa Monica, in de staat Californië. Dat is gisteren bekend geworden. Postel, door The Economist uitgeroepen tot de 'Schepper van het Internet', overleed na een hartoperatie. (AFP)


Met een tweetalige website over vulkanen heeft Jeroen Jansen (17) de Nederlandse finale van Thinkquest gewonnen, een internationale wedstrijd voor scholieren. Samen met twee jongeren uit Singapore en Washington heeft Jeroen een educatieve site ontworpen, die nu meedingt naar de hoofdprijs van de ontwerpwedstrijd. Naast informatie over vulkanen zijn er ook ook spelletjes en strips.
(hyperion.advanced.org/17457)

NRC Webpagina's
21 OKTOBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)