U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Beleggers in Baan in VS naar de rechter
ROTTERDAM, 17 OKT. Advocatenkantoor Wolf Haldenstein Adler Freeman & Herz uit New York heeft namens een groep Amerikaanse aandeelhouders bij de rechtbank in Washington een klacht ingediend tegen Baan Company. De aandeelhouders betichten het Nederlandse softwarebedrijf en een aantal managers persoonlijk van misleiding.

D'Alema zoekt in Italië meerderheid
ROME, 17 OKT. De leider van de Linkse Democraten, Massimo D'Alema, probeert zich dit weekeinde te verzekeren van voldoende parlementaire steun voor een kabinet onder zijn leiding. Het zou de eerste regering zijn die wordt geleid door een ex-communist.

Vredesoverleg tussen India en Pakistan hervat
ISLAMABAD, 17 OKT. De onderministers van Buitenlandse Zaken van India en Pakistan zijn gisteren in Islamabad begonnen met de eerste bilaterale vredesbesprekingen sinds ruim een jaar. Een Pakistaanse woordvoerder zei na afloop dat de besprekingen ,,open en eerlijk'' waren geweest, maar geen van beide delegaties wilde iets loslaten over de inhoud.

Mercedes wordt afgeperst
STUTTGART, 17 OKT. Een nog onbekende man eist miljoenen van het Duitse autoconcern Mercedes. Betaalt het concern niet, dan dreigt hij bestuurders van een Mercedes met stenen te bekogelen. De man heeft afgelopen zondag voor het eerst zijn dreigement uitgevoerd. Vanaf een brug over een snelweg bij Neuss bekogelde hij een Mercedes. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

EU: meer geld voor Tsjernobyld
BRUSSEL, 17 OKT. De Europese Unie heeft de Oekraïne gisteren een bedrag van 375 miljoen gulden in het vooruitzicht gesteld voor beveiliging van de kerncentrale van Tsjernobyl. Dat is ruim twee keer zoveel als Brussel vorig jaar had toegezegd. Het geld is bedoeld voor de betonnen huls die momenteel over de reactor, die ruim twaalf jaar geleden explodeerde, wordt aangebracht.

NAVO verlengt ultimatum
BRUSSEL, 17 OKT. De NAVO heeft haar ultimatum voor luchtaanvallen op Joegoslavië verlengd tot 27 oktober. Het oorspronkelijke ultimatum liep vanochtend af. Tot dat moment kreeg Belgrado de tijd om te voldoen aan de eisen van de VN in de Kosovo-crisis.

Vrakking bezorgd over 'driehoek'
AMSTERDAM, 17 OKT. Hoofdofficier van justitie Vrakking heeft onlangs per brief zijn bezorgdheid geuit aan burgemeester Patijn over ,,onderlinge verhoudingen'' in de Amsterdamse driehoek (burgemeester, korpschef en hoofdofficier).

Leden EP krijgen naheffing fiscus
ROTTERDAM, 17 OKT. De Belastingdienst gaat Nederlandse Europarlementariërs die deelnemen in het pensioenfonds van het Europees Parlement alsnog fiscaal aanslaan. Een groot deel van de 31 parlementariërs zal een naheffing krijgen die kan oplopen tot 100.000 gulden per persoon.

NRC Webpagina's
17 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)