U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Europees Parlement: Akkoord aftappen VS en EU
De lidstaten van de Europese Unie hebben een overeenkomst met de Amerikaanse veiligheidsdienst FBI gesloten om alle vormen van datacommunicatie, zoals telefoon-, fax- en Internetverkeer, af te tappen.

Kinderfilters op de digitale snelweg
Het zijn met name jongeren die voor de snelle groei van het aantal Internetgebruikers in de Verenigde Staten zorgen. Onlangs werden twee wetten aangenomen, de Child Online Protection Act en de Internet School Filtering Act, die scholen en bibliotheken verplicht om jongeren met behulp van filterprogramma's als NetNanny (www.netnanny.com) te verbieden bepaalde webpagina's te bezoeken.


De Kinderkast-Televisieprijzen worden uitgereikt aan de beste kinder-televisieprogramma's. Er zijn drie soorten prijzen: een Unicef-prijs, een vakjury-prijs en een publieksprijs. In de laatste categorie bepalen kinderen welk programma wint. Via de telefoon kun je zaterdag 24 oktober stemmen tijdens de uitzending van het Cinekid Gala.

Van de genomineerden in de categorie publieksprijs (waaronder Sesamstraat, Loenatik, Flodder, Het klokhuis en Jules Unlimited) zijn op de Kinderkast-site foto's en filmpjes te vinden. Van de overige genomineerden, die in de race zijn voor de Unicef-prijs en de vakjury- prijs, zijn alleen foto's te zien.

Verder zijn op de site tips te vinden met dingen waarop je moet letten bij het beoordelen. Zoals de indruk die een programma op je maakt (,,vergeet je alles om je heen als je kijkt?'') of hoe het programma is gemaakt (,,doen de acteurs of presentatoren het goed?''). De origineel vormgegeven site is via een afstandsbediening te bedienen. Voor deze 'zapper' heb je de plug-in Shockwave nodig, maar er is ook een versie van de site voor mensen zonder. Ook voor de filmpjes is een plug-in nodig, Real-player. (De plug-ins zijn gratis vanaf de site te downloaden).

De programma's die kans maken op een prijs worden vanaf aanstaande woensdag (21 oktober) op Nederland 1 uitgezonden.

Kinderkast 98 is een samenwerking tussen Stichting Jeugdinformatie Nederland (www.sjn.nl) en Cinekid (www.cinekid.nl). Op de site van SJN is verder ook nog het jongerenmagazine 16ofzo te vinden (www.sjn.nl/16ofzo/).

(www.sjn.nl/kinderkast98)

NRC Webpagina's
17 OKTOBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)