U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Paus attaqueert doorgeschoten rationalisme
ROME, 16 OKT. In een encycliek die beschouwd kan worden als zijn geestelijk testament doet paus Johannes Paulus II een gepassioneerde aanval op het idee dat iedere mens, ieder tijdvak, zijn eigen waarheid heeft en zegt hij dat de mensheid op zoek moet gaan naar ,,een universeel geldende waarheid''. De encycliek heeft de Latijnse titel Fides et ratio, geloof en rede.

Beurzen lauw na verlaging rente VS
NEW YORK / AMSTERDAM, 16 OKT. De Europese aandelenbeurzen hebben vanmorgen lauw gereageerd op de verlaging van de Amerikaanse rentetarieven die gisteravond is doorgevoerd. De Amerikaanse Federal Reserve Board, het stelsel van centrale banken, maakte gisteravond een uur voor het sluiten van Wall Street bekend de rente op de geldmarkt te verlagen van 5,25 naar 5 procent. Ook het bodemtarief, het disconto, is verlaagd van 5 naar 4,75 procent.

Werk helpt niet tegen armoede
DEN HAAG, 16 OKT. Het vinden van werk brengt Nederlanders met een laag inkomen nauwelijks boven de armoedegrens. Dat is een van de conclusies die het Sociaal en Cultureel Planbureau en het Centraal Bureau voor de Statistiek trekken in de vandaag verschenen Armoedemonitor 1998, een jaarlijks onderzoek naar de armoede in Nederland.

Akkoord Duitse kernenergie
BONN, 16 OKT. Een commissie van deskundigen van SPD en Groenen heeft een akkoord bereikt over het geleidelijk beëindigen van het gebruik van kernenergie in Duitsland. Vanmiddag beslissen de politieke onderhandelaars van twee partijen.

D66 wil beraad over asielbeleid
DEN HAAG, 16 OKT. Fractieleiders Dijkstal (VVD) en De Graaf (D66) vinden dat coalitiepartner PvdA te weinig het asielbeleid van staatssecretaris Cohen steunt. De Graaf wil daarom intern overleg tussen de fractievoorzitters en specialisten van de coalitiepartijen en de bewindsman, onder regie van premier Kok.

Congres achter begroting Clinton
WASHINGTON, 16 OKT. Het Amerikaanse Congres heeft gisteren ingestemd met de begrotingsvoorstellen van president Clinton. Ze omvatten een bijdrage van 18 miljard dollar aan het Internationaal Monetair Fonds, de aanstelling van honderdduizend extra onderwijzers en steun voor door de economische crisis getroffen boeren.

Chinees bedrijf wil ECT hebben
ROTTERDAM, 16 OKT. Het Chinese handelshuis Hutchison Whampoa uit Hongkong is een van de voornaamste gegadigden voor de overname van het Rotterdamse overslagbedrijf Europe Combined Terminals (ECT).

Premie omhoog
DEN HAAG, 16 OKT. Particulier verzekerden gaan komend jaar veel meer betalen voor hun ziektekostenpolis. De premies stijgen op 1 januari bij de meeste verzekeraars met 10 tot 12 procent, verwachten de ziektekostenverzekeraars.

'Philips verlaat partner Lucent in zaktelefoons'
ROTTERDAM, 16 OKT. Philips staakt naar alle waarschijnlijkheid de gezamenlijke productie van mobiele telefoons met het Amerikaanse Lucent. Het gisteren aangekondigde vertrek van Philips-bestuurder Doug Dunn van het onderdeel Consumentenelektronica zou hiermee direct verband houden.

NRC Webpagina's
16 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)