U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Europarlement keurt afluisteren door VS af
Het Europees Parlement heeft de afluisterpraktijken van de Amerikaanse veiligheidsdienst National Security Agency (NSA) veroordeeld. Het Parlement wil dat grootschalige afluisteroperaties, zoals die volgens een rapport ten behoeve van het Europees Parlement door de NSA onder de codenaam Echelon worden uitgevoerd, aan democratische controle worden onderworpen.

Microsoft in rol van grote boze wolf
Microsoft moet op 19 oktober terechtstaan op beschuldiging van oneerlijke concurrentiepraktijken. De voorgeschiedenis: hoe de werknemers van Microsoft langzamerhand de bad guys werden. En wat zijn de vooruitzichten?

Lichtkrant uit na schuttingtaal
Kort na de installatie van een lichtkrant heeft de gemeente Leidschendam het openbare medium weer uitgezet na klachten over grof taalgebruik.

Makkelijke uittreksels
'Denda Multimedia neemt laatste stukje initiatief van de leerlingen weg.' Onder dit motto presenteerde de uitgever onlangs een cd-rom met samenvattingen van de honderd meest voor het eindexamen gelezen boeken, plus nog eens veertien titels die volgens Denda ook populair zijn op scholen.


A Virtual Art Museum is de naam van de enorme website van de Amerikaanse Carol Gerten. Sinds 1996 heeft zij een collectie van meer dan 6.000 reproducties van schilderijen aangelegd. Van erg bekende schilders als Rembrandt en Van Gogh zijn er ook biografieën. Ook is er een alfabetisch overzicht en een tijdbalk. De site heeft in verscheidene landen 'mirrors' (plaatselijke kopieën van de bestanden), om de verbindingen snel te houden. Dat is ook nodig want de meeste plaatjes zijn erg zwaar en ook de indeling is niet zo efficiënt.
(sunsite.unc.edu/cgfa)

NRC Webpagina's
16 OKTOBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)