U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nobelprijs medicijnen voor drie Amerikanen
STOCKHOLM, 12 OKT. De Nobelprijs voor geneeskunde is dit jaar toegekend aan drie Amerikaanse farmacologen. Het betreft Robert Furchgott, Louis Ignarro en Ferid Murad. Zij zijn onderscheiden voor hun ontdekking van de betekenis van stikstofoxide, dat een rol speelt bij de regeling van de bloeddruk.

Jeltsin ziek terug uit Kazachstan
ALMATY,12 OKT. De Russische president Jeltsin heeft vanmorgen zijn bezoek aan Kazachstan bekort en zou vanmiddag terugkeren naar Moskou. Jeltsin voelde zich gisteren bij zijn bezoek aan Oezbekistan al onwel. Bij de begroetingsceremonie moest hij ondersteund worden. Later verklaarde zijn woordvoerder dat de president kou had gevat.

Haitink weg bij de Royal Opera
LONDEN, 12 OKT. Bernard Haitink heeft een ontslagbrief gestuurd naar het Londense Royal Opera House, waarvan hij sinds 1987 muzikaal leider is, omdat er door geldgebrek te weinig werk voor hem is. Van de Britse overheid vraagt hij meer financiële steun.

Paus verklaart Edith Stein heilig
ROME, 12 OKT. Onder protest van joodse organisaties heeft paus Johannes Paulus II gisteren Edith Stein heilig verklaard, een Duitse filosofe van joodse afkomst die een katholieke non werd en in 1942 is vergast in Auschwitz.

Microsoftbrowser Explorer heeft lek
AMSTERDAM, 12 OKT. De browser Explorer van Microsoft, een bladerprogramma voor Internet, heeft een lek dat derden in staat stelt alle gegevens van de computers van Internetgebruikers te stelen.

Delft Instruments schrapt 140 banen
ROTTERDAM, 12 OKT. Door een reorganisatie bij Delft Instruments verliezen 140 werknemers, van wie 120 in ons land, hun baan.

Strijd in SPD
BONN, 12 OKT. Binnen de SPD is strijd uitgebroken over het fractievoorzitterschap. Partijvoorzitter Lafontaine wil de huidige fractieleider Scharping vervangen. Maar die wil niet weg.

Softwarebedrijf Baan op verlies, beurskoers valt
ROTTERDAM, 12 OKT. Het Nederlandse softwarebedrijf Baan Company is in het derde kwartaal van dit jaar in de rode cijfers beland. De onzekere financieel-economische omstandigheden hebben geleid tot uit- en afstel van opdrachten. Dat is vanmorgen bekendgemaakt

NRC Webpagina's
12 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)