U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Softwarebedrijf Baan op verlies, beurskoers valt
Het Nederlandse softwarebedrijf Baan Company is in het derde kwartaal van dit jaar in de rode cijfers beland. De onzekere financieel-economische omstandigheden hebben geleid tot uit- en afstel van opdrachten. Dat is vanmorgen bekendgemaakt.

Ministers oefenen ramp voor eeuwwisseling
Ministers uit Paars II nemen in 1999 deel aan een rampenoefening om de overheid voor te bereiden op de eeuwwisseling. De bewindslieden moeten daarbij ad hoc beslissingen nemen over problemen waarmee ze als gevolg van het millenniumprobleem te maken kunnen krijgen. Te denken valt aan het uitvallen van de energievoorziening, de drinkwatervoorziening of de voedseldistributie, ten gevolge van computers die de overgang van 1999 naar 2000 niet kunnen maken.

Bladerprogramma Microsoft is lek
De browser Explorer van Microsoft, een bladerprogramma voor Internet, heeft een beveiligingslek dat derden in staat stelt alle gegevens van de computers van Internetgebruikers te stelen. Dit heeft een Spaanse deskundige vorige week ontdekt.

Britse ziekenhuizen nerveus voor 2000
Ziekenhuizen, waar patiëntenlevens rechtstreeks van computers afhangen, zijn relatief kwetsbaar voor het millenniumprobleem. De Britse gezondheidszorg zet zich schrap voor de eeuwwisseling.

MGM koopt films Polygram
De filmbibliotheek van Polygram komt voor bijna 400 miljoen dollar (ongeveer 750 miljoen gulden) in handen van de Amerikaanse filmstudio MGM. Dit meldden enkele Britse en Amerikaanse kranten dit weekeinde. Polygram wilde vanochtend nog niet op het nieuws reageren.

Concurrerende woestijnvaders
Het aantal landelijke, regionale en plaatselijke radiostations dat via de ether of via de kabel te beluisteren is, is het afgelopen decennium enorm toegenomen. Luisterde Nederland in de jaren vijftig en zestig nog maar naar twee radiozenders, die elk een mixture van informatie, entertainment en muziek uitzonden, tegenwoordig is er een heel scala aan zenders, die elk een deelpubliek bedienen.

3.000 gulden voor millenniumbug
ROTTERDAM, 12 OKT. Binnenkort krijgt elke basisschool met computers drieduizend gulden van het ministerie van Onderwijs om het millenniumprobleem in de klas op te lossen. De scholen kunnen dat geld gebruiken om computers, administratieve systemen, video's, de centrale verwarming en de fax te controleren. ,,Als het maar wat met het millenniumprobleem te maken heeft'', zegt een woordvoerster van het ministerie. Het ministerie heeft een helpdesk geopend voor millenniumvragen.


Op de website van de Eerste Kamer kunnen nu ook de integrale teksten van de door de Senaat gedrukte parlementaire stukken worden geraadpleegd. De verslagen, memories van antwoord, brieven en voorstellen van wet die de Eerste Kamer behandelt, zijn online opvraagbaar nadat ze op papier zijn verschenen. De teksten zijn te bekijken, te doorzoeken en af te drukken met behulp van het gratis programma Acrobat-reader.
(www.eerstekamer.nl)

NRC Webpagina's
12 OKTOBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)