U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Brede steun voor onderzoek Clinton
WASHINGTON, 9 OKT. Als derde president in de Amerikaanse geschiedenis wordt William Jefferson Clinton onderworpen aan een impeachment-onderzoek, dat kan leiden tot zijn afzetting. Het Huis van Afgevaardigden stemde gisteren voor een breed opgezet onderzoek zonder tijdslimiet.

Nederland lid van Veiligheidsraad
DEN HAAG, 9 OKT. Nederland maakt met ingang van 1 januari 1999 voor twee jaar deel uit van de Veiligheidsraad. In de eerste stemmingsronde van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties kreeg Nederland 122 van de omstreeks 180 stemgerechtigde leden achter zich en daarmee direct de vereiste steun van tweederden.

Na dollarpaniek nu obligatieschok
AMSTERDAM, 9 OKT. Na de paniek op de valutamarkt rond de dollar, zijn de financiële markten vanmorgen getroffen door een nieuwe schok. Massale verkopen op de obligatiemarkt leidden tot een ongekend grote koersval in Europa.

Prodi krijgt geen vertrouwen van parlement
ROME, 9 OKT. De Italiaanse regering onder leiding van premier Prodi heeft de vertrouwensstemming vanmiddag in het parlement niet overleefd. Tegen Prodi stemden 313 afgevaardigden, terwijl 312 parlementsleden de regering steunden. Prodi zal op korte termijn bij president Scalfaro zijn ontslag indienen. Het is onduidelijk of deze verkiezingen zal uitschrijven danwel Prodi zal vragen een nieuwe regering samen te stellen.

Ariel Sharon minister BZ
JERUZALEM, 9 OKT. De Israelische minister van Nationale Infrastructuur, Ariel Sharon, is vandaag benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. De post werd waargenomen door premier Netanyahu sinds David Levy opstapte. Sharon wordt beschouwd als een havik, maar eveneens in laatste instantie als pragmatisch.

Compensatie voor joodse zakenlieden te gering
DEN HAAG, 9 OKT. Joodse ondernemers hebben na de Tweede Wereldoorlog veel te weinig compensatie gekregen voor hun leeggeroofde bedrijven. Dit staat in een vertrouwelijk rapport van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie (RIOD) over de roof van joods bezit en het naoorlogs rechtsherstel.

Goedkope tickets KLM voor RLD
AMSTERDAM, 9 OKT. De KLM geeft ambtenaren van de Rijksluchtvaartdient (RLD) negentig procent korting op tickets. Zij mogen van deze aanbieding één keer per jaar met hun gezinsleden gebruik maken. De RLD, die de KLM op allerlei vlakken controleert, heeft deze regeling toegegeven.

Neumann trainer bij Vitesse
ARNHEM, 9 OKT. De Duitser Herbert Neumann (45) is vanmorgen aangesteld als trainer van voetbalclub Vitesse. Hij vervangt de Portugees Arthur Jorge die naar Paris Saint Germain vertrekt. Neumann werkte tot nu toe bij NAC.

NRC Webpagina's
9 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)