U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Philips en Pioneer in platte beeldschermen


Philips en Pioneer gaan samenwerken bij het onderzoek en de ontwikkeling naar een nieuwe generatie platte beeldschermen. De samenwerkingsovereenkomst die partijen gisteren ondertekenden, heeft tot doel te zorgen dat de technologie sneller tegen lagere prijzen voor de consumentenmarkt beschikbaar komt.

Platte beeldbuizen die momenteel op de Duitse markt te koop zijn, kosten nu nog 30.000 mark. Beide bedrijven hebben de intentie ook een samenwerking bij de productie en de marketing aan te gaan. De samenwerking richt zich op de Plasma Display Panel (PDP) technologie, volgens Philips een van de meest veelbelovende technologiën bij platte beeldschermen.

Philips werkt ook met het Japanse Fujitsu samen in de PDP technologie.

Alpinvest in pluimveesectorInvesteringsmaatschappij Alpinvest heeft een meerderheidsbelang van 81 procent genomen in het nieuw opgerichte Duckto Farm Holding. Dit is een combinatie van eendenfokker Ducktofarm en poeliersbedrijf Tomassen. Beide bedrijven zijn specialisten in de pluimveesector. Het management heeft de resterende 19 procent. De combinatie levert aan de Chinese horeca in Nederland. De export stijgt snel. Op dit moment komt 30 procent van de omzet uit het buitenland. De holding heeft een omzet van 25 miljoen gulden en er werken veertig mensen. Alpinvest heeft 1,3 miljard gulden aan investeringen uitstaan bij 139 bedrijven.

Buhrmann breidt verder uit in EuropaBuhrmann heeft drie bedrijven gekocht om zo in Europa verder uit te breiden. Het gaat om Contact Papers, een papiergroothandel in Dublin, met een omzet van 25 miljoen gulden. De andere twee zijn distributeurs in kantoorartikelen, te weten het Zweedse Curt Magnusson en het Duitse VanderHeyden. De gezamenlijke omzet van deze twee is 35 miljoen gulden. Buhrman heeft een omzet van 12 miljard gulden.

Ruime verdubbeling van omzet DetronHet telecommunicatiebedrijf Detron heeft zijn omzet in de eerste zes maanden ruim zien verdubbelen tot 110 miljoen gulden. De nettowinst kwam uit op 5 miljoen gulden, terwijl het resultaat in de eerste helft van 1997 nihil was. De omzetstijging betekent dat de bedrijvigheid van Detron in de eerste zes maanden al even groot is geweest als over heel 1997. Toen bedroeg de omzet 114 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat voor interest en belastingen bedroeg over de periode januari-juni 8,6 miljoen gulden. Vorig jaar bleef het nog steken bij 1 miljoen gulden. Om de toekomstige groeiambities de ruimte te geven wil Detron een notering krijgen aan de Amsterdamse effectenbeurs. Detron wil op die manier middelen verwerven voor acquisities. Ook verwacht Detron de komende jaren een voortgaande autonome groei.

NRC Webpagina's
9 OKTOBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)