U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Harde aanpak van fraude in Europese Unie, zegt Santer
STRAATSBURG, 7 OKT. De Europese Commissie wil de fraudebestrijding binnen de Europese Unie verbeteren. Dit heeft de voorzitter van de Commissie, Santer, gisteren aangekondigd in het Europees Parlement. Vanuit het parlement was felle kritiek op de Commissie, die onderzoek naar fraude van eigen ambtenaren zou hebben afgeremd. Santer ontkende de beschuldigingen, maar sprak wel van een ,,acrobatische'' toepassing van administratieve regels door Europese ambtenaren. Santer gaf toe aan druk uit het parlement om het huidige bureau voor fraudebestrijding, UCLAF, onafhankelijker te maken van de Commissie.

OM verzamelt DNA-materiaal bij misdrijven
RIJSWIJK, 7 OKT. Het gerechtelijk laboratorium in Rijswijk legt in samenwerking met het openbaar ministerie een grote verzameling DNA-materiaal aan, dat afkomstig is uit sporen die zijn achtergebleven bij misdrijven als roof, overvallen en inbraak. Door het opstellen van 'DNA-profielen' kan bijvoorbeeld worden vastgesteld of dezelfde dader bij verscheidene inbraken betrokken is.

Soepele condities middelbare school
DEN HAAG, 7 OKT. De voorwaarden om een middelbare school op te richten, worden versoepeld. Daardoor maakt de initiatiefgroep die in Rotterdam een islamitische middelbare school wil oprichten alsnog kans om in het jaar 2000 een school te openen. Dit blijkt uit een brief die staatssecretaris Adelmund (Onderwijs) gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Verzet winkelraad tegen KBB-fusie
ROTTERDAM, 7 OKT. De Nationale Winkelraad gaat de aangekondigde fusie van Vendex en KBB aanvechten voor de rechter. De raad vreest dat de combinatie een beslissende stem krijgt bij de verdeling van locaties in nieuwe of verbouwde winkelcentra. Ook krijgt zij in bepaalde kledingcategorieën een bijna-monopolie.

Akkoord met EU over uitlaatgassen
LUXEMBURG, 7 OKT. De Europese ministers van Milieu hebben gisteren een aanbod van de Europese auto-industrie aanvaard om vrijwillig COS,2-emissies terug te brengen met 25 procent in 2008. De ministers zijn er verder niet in geslaagd concrete afspraken te maken over het COS,2-reductiebeleid.

Kritiek SPD op begroting Kohl
BONN, 7 OKT. In de Duitse begroting zitten ,,risico's ter waarde van 20 miljard mark'' maakten SPD en Groenen gisteren bekend. Schuble, de eventuele opvolger van CDU-leider Kohl, wijst beschuldigingen aan het adres van de vertrekkende regering als ,,onterechte onheilstijdingen'' van de hand.

Openbaar ministerie eist verbod CP'86
AMSTERDAM, 7 OKT. Het openbaar ministerie heeft vandaag voor de rechtbank van Amsterdam geëist dat de Nationale Volkspartij/CP '86 verboden wordt verklaard en ontbonden.

NRC Webpagina's
7 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)