U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Van Dijke veroordeeld voor beledigen homo's
Het Tweede Kamerlid Van Dijke heeft zich volgens de Haagse rechtbank schuldig gemaakt aan het beledigen van homoseksuelen. De fractieleider van de orthodox christelijke partij RPF moet conform de eis een boete van 300 gulden betalen.

VNU lijft Amerikaanse uitgeverij in
VNU neemt via een Amerikaans dochterbedrijf de uitgeverij Shore-Varrone in Atlanta over. Dit nieuwe onderdeel van het VNU-concern geeft tien vakbladen uit en is tevens actief als organisator van beurzen. Shore-Varrone haalt dit jaar een omzet van naar schatting 55 miljoen gulden. Er werken 140 mensen.

Draadloos nieuws
Langzaam maar zeker zie je in Amsterdam de satellietschotel oprukken. De aanleiding daartoe is niet ver te zoeken: het verdwijnen van de Amsterdamse kabel van het Amerikaanse nieuwsstation CNN, door een zeldzame combinatie van visionair beleid van de gemeente Amsterdam en een buigzame houding van de kabelmaatschappij. Iedereen is tevreden, behalve de kabelkijker.

Toolex koopt Zweeds softwarebedrijf Mikab
Toolex, producent van cd-productiemachines en optische apparatuur heeft een Zweeds bedrijfje overgenomen dat software ontwikkelt voor machines voor de kunststofindustrie. Het gaat om Mikab Mikrodatorteknik, dat met zeven mensen al als toeleverancier voor Toolex werkt. Mikab heeft een omzet van 2,2 miljoen gulden.

'Poolse bruid' Oscar-inzending
AMSTERDAM, 7 OKT. De film De Poolse bruid, onlangs nog bekroond met twee Gouden Kalveren, is de Nederlandse inzending voor de eerstvolgende Oscar-uitreiking in Hollywood. De film is hiervoor uitverkoren door een selectiecommissie, met daarin leden van onder meer de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten en de Beroepsvereniging van Film- en Televisiemakers. De Poolse bruid werd geregisseerd door Karim Traïda (Gouden Kalf voor beste regie) en toont in de hoofdrol Monic Hendrickx (Gouden Kalf voor beste actrice). Bij de Oscar-uitreiking van dit jaar kreeg de Nederlandse film Karakter de prijs voor de beste buitenlandse film. (ANP)


Amnesty International beschuldigt Amerika van schending van de mensenrechten. In het rapport Rights for all bekritiseert de organisatie de toestand in gevangenissen en de vele ter dood veroordelingen. Volgens Amnesty komen seksueel misbruik, nodeloos geweld en racisme veel voor in Amerikaanse gevangenissen. Het rapport staat op de speciale Rights for all-site, met ook een oproep tot protest tegen de doodstraf.
(www.rightsforall-usa.org)

NRC Webpagina's
7 OKTOBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)