U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Slowaakse premier Meciar verlaat politiek na nederlaag
BRATISLAVA, 1 OKT. Premier Vladimír Meciar van Slowakije trekt zich terug uit de politiek. Meciar trekt deze conclusie uit de zware nederlaag die zijn Beweging voor een Democratisch Slowakije (HZDS) bij de verkiezingen van eind vorige week heeft geleden.

Jeltsin wil dollar in Rusland aan banden leggen
MOSKOU, 1 OKT. President Boris Jeltsin van Rusland wil de circulatie van dollars in zijn land aan banden leggen. Volgens de invloedrijke gouverneur Edoeard Rossel van Sverdlovsk ondersteunt de president zijn idee om vreemde valuta volledig te verbieden.

Duitse rente wordt niet verlaagd
FRANKFURT, 1 OKT. De Bundesbank volgt de renteverlaging waartoe de Amerikaanse centrale bank afgelopen dinsdag besloot, niet. Een woordvoerder zei vanochtend dat de Duitse centrale bank al haar tarieven handhaaft. Een bestuurslid van de Bundesbank, Ernst Welteke, zei dat een monetaire versoepeling in Duitsland niet nodig is.

V-raad bijeen over bloedbad Kosovo
NEW YORK/PRISTINA, 1 OKT. De Veiligheidsraad van de VN komt vandaag in spoedzitting bijeen om te praten over de crisis in Kosovo - dit naar aanleiding van het bloedbad onder Albanese burgers van eind vorige week. Westerse politici hebben gewaarschuwd dat het bloedbad een ingrijpen van de NAVO dichterbij heeft gebracht. Uit Kosovo wordt bericht dat zaterdag nog een tweede bloedbad onder weerloze burgers is aangericht.

Hans van Dam terug in Nederland
VIANEN, 1 OKT. Vanmorgen is de Nederlander Hans van Dam op Schiphol aangekomen. Hij heeft na zeven jaar en drie maanden in Madras in de gevangenis gezeten wegens hasjbezit. Begin deze week kreeg hij gratie.

Kamer accepteert oprichting school
DEN HAAG, 1 OKT. De Tweede Kamer heeft gisteren toestemming gegeven voor oprichting van de eerste evangelische middelbare school. Ondanks een procedurele fout in de aanvraag, krijgt de school toestemming omdat ambtenaren van het ministerie van Onderwijs de aanvragende stichting al hadden toegezegd dat zij de school konden oprichten.

Kamer toch voor lijst van pedofielen
DEN HAAG, 1 OKT. Een meerderheid van de Tweede Kamer kan zich vinden in het voornemen van minister Korthals (Justitie) om een vertrouwelijk register voor zedendelinquenten in te stellen. Dat bleek gistermiddag tijdens een debat waarin de minister eerdere uitlatingen over dit register nuanceerde.

CPB: raming groei verlagen
DEN HAAG, 1 OKT. Het Centraal Planbureau houdt er rekening mee dat de raming voor de economische groei in 1999 moet worden verlaagd. In de ramingen bij de begroting voor 1999 gaat het Planbureau nog uit van een groei van 3 procent. Ajax zegeviert, nederlaag PSV ROTTERDAM, 1 OKT. Ajax heeft gisteren met 2-1 gewonnen van FC Porto in de tweede ronde van de Champions League. Het beslissende doelpunt werd gemaakt door Jari Litmanen. PSV verloor in Portugal met 2-1 van Benfica.

Wielervoorzitter wist van gebruik doping Festina
LAUSANNE, 1 OKT. Hein Verbruggen, de Nederlandse voorzitter van de internationale wielrenfederatie (UCI), was op de hoogte van het dopinggebruik bij Festina lang voordat de Franse wielerploeg uit de Tour de France werd gezet en door justitie werd gehoord. Verbruggen heeft tegenover deze krant verklaard dat een voormalige Festina-renner hem begin dit jaar vertelde dat de ploeg werkte met een zwarte kas waaruit dopingmiddelen werden gefinancierd. Deze pot werd door renners met prijzengeld gevuld.

NRC Webpagina's
1 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)