U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bomaanslag in Tel Aviv
TEL AVIV, 27 AUG. Een bom in het centrum van Tel Aviv heeft vanmorgen acht mensen gewond van wie er één met ernstige verwondingen in een ziekenhuis is opgenomen. De explosieve lading ontplofte omstreeks 8.40 uur plaatselijke tijd in het drukke zakencentrum, op het kruispunt van de Rothschildboulevard en de Allenbystraat.

Nieuw geval van BSE in Groningen
DEN HAAG, 27 AUG. Op een veehouderij in het Groningse Vriesche loo is gisteren bij een zesjarige melkkoe de runderziekte BSE vastgesteld. Vanochtend is het bedrijf met 90 koeien geruimd.

Wapeninspecteur Irak stapt op met felle kritiek op VN
NEW YORK, 27 AUG. De Amerikaanse wapeninspecteur Scott Ritter is gisteren opgestapt als lid van de Speciale Commissie van de Verenigde Naties voor de Ontwapening van Irak (UNSCOM). Hij vindt dat UNSCOM in de steek is gelaten door de VN-Veiligheidsraad, nadat Irak op 5 augustus alle samenwerking met de VN-missie had gestaakt.

Reactie Libië wekt kritiek van Washington
NEW YORK, 27 AUG. De Amerikaanse regering is niet tevreden met de officiële Libische reactie op het Amerikaans-Britse voorstel van maandag om twee Libische verdachten van de bomaanslag op een PanAm-Boeing boven het Schotse Lockerbie in Den Haag te laten berechten.

Wellicht aanklacht over brief Anne Frank
AMSTERDAM, 27 AUG. Het Anne Frank Fonds in Basel overweegt een aanklacht in te dienen tegen dagblad Het Parool wegens het schenden van auteursrechten. Het Parool publiceerde gisteren op de voorpagina een tot nu toe onbekend fragment uit het dagboek van Anne Frank. Het fonds claimt de auteursrechten op alle dagboekfragmenten.

Meer asielzoekers krijgen A-status
DEN HAAG, 27 AUG. Asielzoekers uit landen waar geen overheidsgezag bestaat, zoals Afghanistan, hebben voortaan ook het recht om in aanmerking te komen voor een vluchtelingenstatus, de zogeheten A-status.

Acties rebellen om controle Kinshasa
KINSHASA/HARARE, 27 AUG. In en om Kinshasa, de hoofdstad van het door oorlog verscheurde Congo, hebben rebelse eenheden gisteren en vandaag offensieve acties uitgevoerd tegen het leger van president Kabila en zijn hulptroepen uit Zimbabwe en Angola. Een aanval op de internationale luchthaven Ndjili is afgeslagen door Zimbabweaanse militairen, die het vliegveld verdedigen.

Shell koopt gassector van Texaco
LONDEN, 27 AUG. De Koninklijke/ Shell Groep neemt de sector verkoop en distributie van aardgas in het Verenigd Koninkrijk over van concurrent Texaco. Dat heeft een woordvoerster van Texaco vanochtend meegedeeld. De overeenkomst is vanmorgen gesloten. Het gaat om Texaco's volledige dochtermaatschappij voor verkoop van aardgas aan Britse industriële klanten en consumenten.

Rivaal Megawati PDI-voorzitter
JAKARTA, 27 AUG. De door de Indonesische regering gesteunde factie van de Partai Demokrasi Indonesia (PDI) heeft gisteren tijdens een roerig congres in Palu, Midden-Sulawesi, de partijveteraan Budi Hardjono gekozen als nieuwe algemeen voorzitter.

NRC Webpagina's
27 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)