U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De Grave denkt aan afstoten taken Defensie
DEN HAAG, 24 AUG. De in het regeerakkoord afgesproken bezuinigingen op Defensie, tot 2002 jaarlijks 375 miljoen gulden, dwingen volgens minister De Grave (Defensie) tot het afstoten van taken van de krijgsmacht. De regeringsfracties in de Tweede Kamer zijn dat eens met de minister, die over twee jaar in de beloofde Defensienota wil aangeven welke krijgsmachttaken moeten verdwijnen.

Soedan nodigt Washington uit fabriek te inspecteren
KHARTOUM/NEW YORK, 24 AUG. De Soedanese regering heeft zich bereid verklaard een Amerikaanse onderzoekscommissie te ontvangen om de ruïnes van de chemische fabriek in Noord-Khartoum te inspecteren die donderdag door Amerikaanse kruisraketten werd vernietigd. Volgens Washington maakte het complex ingrediënten voor chemische wapens, maar de Soedanese autoriteiten houden vol dat het om een medicijnenfabriek ging.

Hevige strijd in West-Congo
KIGALI/PRETORIA, 24 AUG. De opstandelingen in Congo hebben gisteren en vandaag in het westen van het land steden moeten opgeven. In het oosten veroverden ze gisteren de rivierhaven Kisangani, de derde stad van het land.

Schoonzoon van Soeharto uit het leger ontslagen
JAKARTA, 24 AUG. De voormalige commandant van de Indonesische speciale troepen, luitenant-generaal Prabowo Subianto, een schoonzoon van oud-president Soeharto, is vanochtend uit het leger ontslagen. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de ontvoeringen, martelingen en verdwijningen van meer dan twintig activisten.

Oppositieleider Birma stopt actie
RANGOON, 24 AUG. De Birmese oppositieleider en nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi heeft om gezondheidsredenen haar actie tegen de regering afgebroken. Zij heeft dertien dagen in een auto gewacht omdat ze een bijeenkomst van aanhangers buiten Rangoon wilde toespreken. Van de autoriteiten mag zij de hoofdstad niet verlaten.

Horecaconcern klaagt KLM aan
ROTTERDAM, 24 AUG. Het horecaconcern Van der Valk daagt de KLM voor de rechter om een verlaging van de vliegtarieven naar de Nederlandse Antillen te bewerkstelligen. Volgens Van der Valk maakt de KLM misbruik van haar monopoliepositie.

Koning Fahd weer in ziekenhuis
RIAD, 24 AUG. De Saoedische koning Fahd is opnieuw opgenomen in het ziekenhuis, melden Westerse diplomaten in de hoofdstad Riad. Volgens hen is de koning vrijdag teruggekeerd naar het ziekenhuis, dat hij dinsdag had verlaten nadat zijn galblaas was verwijderd.

Serviërs in de aanval bij Kosovo
PRISTINA, 24 AUG. Servische politietroepen zijn gisteren ten zuiden van Pristina, de hoofdstad van Kosovo, een nieuw offensief begonnen. Zij beschoten de hele dag door dorpen ten zuiden van Pristina met hun artillerie. Vier dorpen werden verwoest.

Kapverbod in Chinese provincie
PEKING, 24 AUG. In de Chinese provincie Sichuan geldt per 1 september een verbod om bomen te kappen langs de bovenstroom van de Yangtze-rivier. Massale ontbossing is mede de oorzaak van de recente zware overstromingen bij de stad

NRC Webpagina's
24 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)