U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VS: 'matige tot ernstige schade' na raketaanvallen
WASHINGTON, 22 AUG. De Amerikaanse regering zegt dat haar raketaanvallen op doelen in Soedan en Afghanistan matige tot ernstige schade hebben aangericht. Bewolking verhindert spionagesatellieten om een nauwkeurige inschatting te maken van de effectiviteit van de Amerikaanse actie in Afghanistan. Het doelwit in Soedan, een farmaceutische fabriek die volgens de Amerikanen een grondstof voor het dodelijke zenuwgas VX maakte, werd volledig verwoest. De Amerikaanse bevolking lijkt de raketaanvallen in grote meerderheid te steunen. Een eerste opiniepeiling geeft aan dat tweederde van de Amerikanen instemt met het besluit om op deze manier de recente bomaanslagen op Amerikaanse ambassades in Afrika te vergelden.

Op 0,002 seconde na een medaille
BOEDAPEST, 22 AUG. Een 35-jarige veteraan uit Bermuda was vastbesloten om Nederland de eerste atletiekmedaille sinds jaren te bezorgen. Het lukte bijna. Troy Douglas liep in de finale van de 200 meter bij de Europese kampioenschappen in Boedapest de longen uit zijn lijf, maar kwam volgens de jury tweeduizendste van een seconde tekort voor de derde plaats. Douglas raakte na dit slechte nieuws volledig buiten zijn zinnen. Hij huilde, hij brieste, hij maakte de juryleden uit voor rotte vis. Het gevolg: diskwalificatie.

Nederlanders gewond bij ongeluk met bus
ROTTERDAM, 22 AUG. Bij een busongeluk op de autoweg tussen Luxemburg en Metz in Noordoost-Frankrijk zijn gisteren twee van de 41 Nederlandse passagiers ernstig gewond geraakt. Elf anderen werden licht of in geringe mate verwond. De dertien slachtoffers zijn opgenomen in drie ziekenhuizen in Metz en Thionville.

'Bloedbad in Congo mogelijk'
KIGALI, 22 AUG. De regering van Rwanda zegt het recht te hebben zich te bemoeien met het conflict in buurland Congo, ,,op een manier die ze geschikt acht''. De Rwandese ambassadeur in Zuid-Afrika vroeg president Mandela gisteren om Zimbabwe en Angola aan te sporen hun troepen uit Congo terug te trekken. ,,Het alternatief is een bloedbad.''

Koersdalingen op effectenbeurzen
AMSTERDAM, 22 AUG. De effectenbeurzen zijn gisteren wereldwijd getroffen door forse koersdalingen. Nervositeit onder beleggers over de kans dat de financiële crises in Azië en Rusland overslaan naar Latijns Amerika was daar debet aan. De koersdaling op Wall Street en in Amsterdam was echter relatief gering.

FNV zet aanval in op kabinet-Kok
DEN HAAG, 22 AUG. De vakcentrale FNV zet de aanval in op het tweede kabinet-Kok. De FNV zal de strategie volgen om samen met de oppositiefracties van GroenLinks en het CDA het regeerakkoord opengebroken te krijgen. Dat zegt FNV-voorzitter L. de Waal in een gesprek met deze krant.

VNG kampt met begrotingstekort
DEN HAAG, 22 AUG. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) kampt met een fors tekort op haar begroting. De directie heeft een vacaturestop ingesteld, waardoor 25 arbeidsplaatsen op de tocht staan.

UEFA praat over Superliga
LONDEN, 22 AUG. De Europese voetbalbond UEFA heeft gisteren een gesprek gevoerd met de initiatiefnemers van de Europese Superliga (EFL). Delegatieleden van de UEFA hebben volgens de EFL toegezegd dat ze de plannen voor een nieuwe Europese clubcompetitie zullen bespreken met de verschillende lidstaten.

NRC Webpagina's
22 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)