U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Dagboek Anne Frank wordt aangevuld
ROTTERDAM, 20 AUG. Het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie (RIOD) heeft toestemming gekregen van het Anne Frank Fonds in Bazel om in een nieuwe druk van de wetenschappelijke uitgave van de dagboeken van Anne Frank een passage over het huwelijk van haar ouders te publiceren die eerder op verzoek van de familie was weggelaten. Indien het Fonds verder de rechten krijgt op de vijf ontbrekende bladzijden die onlangs zijn opgedoken, krijgt het RIOD ook toestemming om die te publiceren. Dit heeft RIOD-medewerker D. Barnouw meegedeeld. Het Anne Frank Fonds in Bazel bezit de auteursrechten van de dagboeken en vertegenwoordigt de familie Frank. De nieuwe vijfde druk zal vermoedelijk begin volgend jaar verschijnen. Ook de wetenschappelijke edities in Duitsland, de VS, Engeland, Frankrijk en Japan zullen over de ontbrekende passages kunnen beschikken, alsmede publieksedities die op de kritische editie zijn gebaseerd.

DNA Clinton moet seks bewijzen
WASHINGTON, 20 AUG. President Clinton heeft een DNA-monster overgedragen aan de onafhankelijk aanklager Kenneth Starr. Starr had daarom gevraagd, om te kunnen vaststellen of vlekken op een jurk van Monica Lewinsky veroorzaakt zijn door seksueel contact met de president.

Rebels Congo wil praten
GOMA/KINSHASA, 20 AUG. De door Rwanda en Oeganda gesteunde opstandelingen in Congo hebben gisteravond laten weten te willen onderhandelen met president Kabila, voor wiens verdrijving uit Kinshasa zij begin deze maand naar de wapens grepen. In het oostelijke Goma, het hoofdkwartier van de rebellen, zei een van hun woordvoerders, Kabila's voormalige minister van Buitenlandse Zaken Bizima Karaha, met de belaagde president te willen onderhandelen over een staakt-het-vuren. ,,Wij vinden dat de enige oplossing voor dit probleem een politieke is'', aldus Karaha.

Talibaan weigeren uitlevering van Osama Bin Laden
KABUL, 20 AUG. De Talibaan weigeren om de Saoedische miljonair Osama Bin Laden aan de Verenigde Staten uit te leveren, ook al komt vast te staan dat deze een hoofdrol speelde bij de bomaanslagen op de Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania.

Bij bomaanslag Algerije 13 doden
ALGIERS, 20 AUG. Bij een bomexplosie in de Algerijnse plaats El-Khemis zijn vanmorgen 13 mensen om het leven gekomen. Dat melden bronnen bij de veiligheidsdienst. El-Khemis ligt op ongeveer 80 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Algiers. In Algerije wordt er van uit gegaan dat de bom het werk is van moslim-extremisten.

Akkoord over nieuw personeel voor GVB in Amsterdam
AMSTERDAM, 20 AUG. De directie van het Amsterdamse Gemeentevervoerbedrijf (GVB) en de vakbonden hebben gisteravond een akkoord bereikt over oplossingen om de werkdruk bij het rijdend personeel te verminderen. Het GVB zal onder meer dertig extra buschauffeurs werven. Het GVB hoopt vanaf 31 augustus alle trams en bussen weer op tijd te laten rijden.

Weer brand in Haagse school
DEN HAAG, 20 AUG. Een grote uitslaande brand in een schoolgebouw van het Hofstadcollege in Den Haag heeft vanmorgen voor tien miljoen gulden schade aangericht. Niemand liep letsel op. De politie sluit brandstichting niet uit. In Den Haag zijn vorige week al twee basisscholen doelwit geweest van brandstichting.

Kim Jong-il wellicht president
TOKIO, 20 AUG. Het Noord-Koreaanse parlement komt vanaf 5 september voor het eerst in acht jaar bijeen. Dat heeft het staatspersbureau vandaag bekendgemaakt. Algemeen wordt er van uit gegaan dat het parlement, waarvoor vorige maand verkiezingen plaatshadden, 'sterke man' Kim Jong-il tot president zal benoemen.

Drie D66'ers weg uit Europarlement
BRUSSEL, 20 AUG. Drie van de vier D66'ers in het Europees Parlement stellen zich niet kandidaat voor de Europese verkiezingen van juni volgend jaar.

NRC Webpagina's
20 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)