U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Real IRA kondigt bestand af na opeisen aanslag
OMAGH, 19 AUG. De 'Real IRA' heeft gisteren een staakt-het-vuren afgekondigd. Dat gebeurde enkele uren nadat de organisatie, een splintergroep van het Ierse Republikeinse Leger, zich verantwoordelijk had verklaard voor de aanslag in Omagh. In de verklaring werd betreurd dat er slachtoffers waren gevallen onder de bevolking. Dat was niet de bedoeling, zei de organisatie, de actie was gericht tegen ,,een commercieel doelwit, als onderdeel van de voortgaande oorlog tegen de Britten''.

Seksindustrie in Azië steeds belangrijker inkomensbron
ROTTERDAM, 19 AUG. Prostitutie in Zuidoost-Azië is de laatste decennia zo sterk gegroeid dat de seksbusiness er het gewicht heeft van een omvangrijke commerciële sector die substantieel bijdraagt aan werkgelegenheid en inkomen van de regio. Dat meldt de Internationale Arbeidsorganisatie ILO in Genève in een vandaag gepubliceerde studie. Die bijdrage van de seksindustrie kan oplopen tot 14 procent van het bruto binnenlands product. Met name zorgwekkend noemt de ILO de toename in kinderprostitutie.

'Schiphol tijdelijk dicht om lawaai'
DEN HAAG, 19 AUG. Slotcoördinator H. Wijkhuizen, die de verdeling van de vluchten op Schiphol coördineert, waarschuwt dat de luchthaven aan het einde van het jaar wellicht een paar weken dicht moet wegens overschrijding van de wettelijke geluidsnormen. Wijkhuizen zegt dit vandaag in een vraaggesprek met deze krant.

Clinton stelt partijgenoten teleur
WASHINGTON, 19 AUG. Veel partijgenoten van president Clinton hebben gisteren teleurgesteld gereageerd op zijn openbare erkenning dat hij het Amerikaanse volk misleid heeft over zijn verhouding met Monica Lewinsky. Clintons vrouw, Hillary, heeft laten weten dat ze toegewijd blijft aan hun huwelijk.

In West-Congo wordt beslissende slag verwacht
KINSHASA, 19 AUG. In West-Congo maken rebellen en regeringstroepen zich op voor een beslissende slag bij de garnizoensstad Mbanza Ngungu, 120 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Kinshasa. President Robert Mugabe van Zimbabwe zegt dat buurlanden het eens zijn over de noodzaak van ,,spoedige hulp'' voor Kabila. Hij zei niet hoe.

FBI vindt bewijs aanslag Nairobi
NAIROBI, 19 AUG. De Amerikaanse federale inlichtingendienst FBI heeft gisteren bij een huiszoeking in een hotel in Nairobi belangrijk bewijsmateriaal gevonden met betrekking tot de bomaanslag op de ambassade van de Verenigde Staten in de Keniaanse hoofdstad. Dat meldt de Keniaanse krant The Daily Nation.

Dubcek kwam om door moord
ROTTERDAM, 19 AUG. Alexander Dubcek, de Tsjechoslowaakse partijchef tijdens de Praagse Lente van 1968, is in 1992 niet omgekomen bij een 'gewoon' verkeersongeluk, maar is vermoord door agenten van de KGB. Dat schrijft een Tsjechische jurist in een boek.

Dwangtherapie bij dementie
DEN HAAG, 19 AUG. Bewoners van verzorgingshuizen die lijden aan dementie moeten vaak te lang wachten op een plaats in een verpleeghuis. Daarom plaatsen verzorgingshuizen bewoners steeds vaker onder dwangbehandeling om te voorkomen dat zij een gevaar vormen voor zichzelf en anderen.

Kritiek op BZ wegens asielzaken
DEN HAAG, 19 AUG. De ministeries van Buitenlandse Zaken en Justitie handelen ,,niet behoorlijk'' bij het onderzoeken van vluchtverhalen van asielzoekers in het land van herkomst. Dit constateert de Ombudsman in een vandaag verschenen rapport.

Gehandicapt kind verontrust ouders
NEEDE, 19 AUG. Ouders van acht leerlingen van de rooms-katholieke Ariënsschool in Neede hebben de afgelopen maanden hun kinderen van school gehaald. Ze deden dat uit onvrede over de aanwezigheid op de basisschool van een meisje met het Down-syndroom.

NRC Webpagina's
19 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)