U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Verbod Iraans blad om Khomeiny Het Iraanse weekblad Khaneh heeft een permanent verschijningsverbod opgelegd gekregen omdat het een brief heeft afgedrukt waarin een niet bij naam aangeduide vrouw felle kritiek leverde op de grondlegger van de islamitische republiek en voormalige Opperste Leider ayatollah Ruhollah Khomeiny. De rechtbank voor de media oordeelde dat de brief ,,de heilige principes van de islam'' en ,,de waarden van de islamtitische revolutie'' van 1979 schendt. De hoofdredacteur van het blad kreeg een voorwaardelijke straf van zes maanden opgelegd.

Excuses van The Sun aan 'verdwenen' vrouw
Het Britse boulevardblad The Sun heeft excuses aangeboden aan Shelley Anne Emery, een vrouw in een rolstoel die op een foto is weggeretoucheerd. De foto toont juichende fans van het Engelse cricketteam op 10 augustus na een onverwachte overwinning op Zuid-Afrika en werd gemaakt door een fotograaf van het Britse persbureau Reuters.

Divisie muziek tempert Wegener
Mediabedrijf Wegener Arcade heeft in het eerste halfjaar extra voorzieningen getroffen voor reorganisaties en verliezen in zijn muziekdivisie, de kern van het bedrijf Arcade dat begin 1996 werd gekocht. De extra voorzieningen van zo'n tien miljoen gulden drukten de groei van het bedrijfsresultaat, dat met 4,5 procent steeg tot 64,3 miljoen gulden.

Verleidingen voor de piraat
Wat de meest begeerde piratenkaartjes voor de ontvangst van satelliet- televisie in Europa zullen worden is wel duidelijk: op de positie 28,2 graden oost van de Clark-belt, zoals de lijn heet waarop geostationaire satellieten worden geplaatst, is een omvangrijk digitaal satellietproject voor de Britse eilanden in de maak.

Aangifte tegen columnist
Amsterdam, 19 AUG. Het Meldpunt Discriminatie doet aangifte van belediging van homoseksuelen door columnist Gerry van der List van de Volkskrant. Aanleiding is de weigering van de krant om de column 'Een Amsterdamse Orgie' over de optrekkende hedonistische cultuur bij de Gay Games te rectificeren. (ANP)

Netscape
NEW YORK, 19 AUG. Het Amerikaanse softwarebedrijf Netscape heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een winst behaald van 88.000 dollar, meer dan verwacht, na een verlies van 44,7 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg van 136 naar 150,2 miljoen dollar. Netscape heeft zich geconcentreerd op het verhogen van omzet uit zijn website en bedrijfssoftware, nadat het bedrijf in de concurrentiestrijd met Microsoft moest besluiten zijn browser (voor het surfen op Internet) gratis weg te geven. (AP)


Er werd gestaakt, gisteren in Bollywood, oftewel Bombay, de meest productieve filmmetropool ter wereld. Zo'n 5000 acteurs en belanghebbenden protesteerden tegen de regering die niets zou doen aan piraterij. Films en soudtracks zouden op grote schaal worden gekopieerd. De site 'India Bollywood' bevat profielen van populaire acteurs, informatie over films en geluidsfragmenten van de vaak suikerzoete liedjes.

(www.indiabollywood.com)

NRC Webpagina's
19 AUGUSTUS 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)