U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Irak maakt eind aan overeenkomst met Kofi Annan'
AMSTERDAM, 17 AUG. De Iraakse vice-premier Tariq Aziz heeft het memorandum of understanding met secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties opgezegd. Volgens deze op 22 februari gemaakte afspraak beloofde Iraks president Saddam Hussein dat de wapeninspecteurs van de VN ongehinderde toegang tot zijn paleizen zouden krijgen, en zegde Kofi Annan toe dat hij zijn best zou doen de VN-sancties op te heffen. Door die wederzijdse toezegging werd op het laatste nippertje een grootscheepse Amerikaans-Britse militaire strafactie tegen Irak afgewend.

Verdachte aanslag Kenia uitgeleverd
NEW DELHI, 17 AUG. Pakistan heeft in het weekeinde een man uitgeleverd aan Kenia die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de bomaanslagen op de Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania. Dat heeft het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren in Islamabad bekendgemaakt.

Bomaanslag Noord-Ierland eist 28 levens
OMAGH, 17 AUG. De Britse premier, Tony Blair, en zijn Ierse collega, Bertie Ahern, zullen samen alles ondernemen om de ,,kleine extremistische kern van terroristen uit te roeien'', die zij verdenken van de bomaanslag zaterdag in het Noord-Ierse stadje Omagh. Bij deze zwaarste bomaanslag ooit in Noord-Ierland kwamen 28 mensen om het leven en raakten 217 mensen gewond. Acht slachtoffers zijn nog in levensgevaar.

Shell en Daimler in autoproject
ROTTERDAM, 17 AUG. Oliemaatschappij Shell en autofabrikant Daimler-Benz in Stuttgart hebben een overeenkomst getekend om samen een veel schonere ,,auto van de toekomst'' te ontwikkelen. Deze auto krijgt een elektrische motor. De stroom wordt gemaakt door een brandstofcel die waterstof als energiebron gebruikt.

Rebellen opgerukt tot op 250 km van Kinshasa
KINSHASA, 17 AUG. Opstandige legereenheden in Congo zijn opgerukt tot 250 kilometer van de hoofdstad Kinshasa. De rebellen hebben in de oostelijke stad Goma een politiek team geformeerd dat de macht wil overnemen in Congo. President Laurent-Désiré Kabila is gisteren, na een bezoek aan Angola, kennelijk gerustgesteld teruggekeerd in Kinshasa.

Proefproces over medische keuring ouderen
ROTTERDAM, 17 AUG. De ouderenbond ANBO en Stichting de Nationale Ombudsman hebben een proefproces aangespannen tegen de medische keuring die automobilisten ouder dan zeventig jaar moeten ondergaan om in aanmerking te komen voor verlenging van het rijbewijs.

Habibie hult zich in het boetekleed
JAKARTA, 17 AUG. Namens de Indonesische regering heeft president Habibie spijt betuigd over schendingen van de mensenrechten die krijgsmachtonderdelen afgelopen dertig jaar hebben begaan.

KPN maakt Internet toegankelijk via tv
ROTTERDAM, 17 AUG. KPN Telecom brengt vanaf 1 oktober een systeem op de markt dat Internetgebruik via de televisie mogelijk maakt. In plaats van een pc koopt de consument voor 799 gulden een kastje dat op de televisie kan worden aangesloten.

Ballonvaarder gestrand in oceaan
SYDNEY, 17 AUG. De Amerikaanse ballonvaarder Steve Fossett is gisteravond tijdens een zware onweersbui in de Stille Oceaan terechtgekomen op ongeveer 800 van de Australische oostkust. Hij is daarbij ongedeerd gebleven. Enkele schepen zijn naar hem onderweg.

NRC Webpagina's
17 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)