U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Paniekzaaiers
Monica Lewinsky moest zowaar een beetje inschikken op de voorpagina van The New York Times. ,,Weer een e-mail beveiligingsprobleem ontdekt, ditmaal in Eudora'', kopte de krant dit weekend. Ruim een week nadat er in Netscape Messinger en Microsoft Outlook gaten in de beveiliging waren gevonden, was ook het meest gebruikte e-mail programma ter wereld, Eudora, aan de beurt.

'Ik kan emotieloos dingen zien'
'De geur van ellende hangt om mij heen', zegt Menno Buch, programmamaker en directeur van een 06-sekslijnen imperium. Zijn mensbeeld was toch al pessimistisch. Deze week was de eerste aflevering te zien van het programma Sex na de Buch. Een gesprek met een man die rijk werd van seks, appelmoes en textiel. 'Ik heb geen bagage, emotioneel niet, sociaal niet, niks.'



Veel websites beroepen zich op volledigheid. Dat kunnen zij meestal niet waarmaken. De Internet Movie Database beroept zich daar niet op, maar zou dat, als een van de weinigen, wél mogen doen. Deze oorspronkelijk Engelse site - er is nu ook een Italiaanse versie - is een onuitputtelijk naslagwerk voor filmliefhebbers. Er kan gezocht worden op diverse categorieën en er zijn profielen te vinden van zowel acteurs en regisseurs, als van mensen van de crew: de grimeurs, stuntcoördinatoren, etc.

Bijvoorbeeld: vanavond zendt SBS6 de film Betrayal of the Dove uit. De database kent de film (natuurlijk). O.R. Nurse #2 wordt gespeeld door een actrice die Laura Bastianelli heet. Met een klik op haar naam verschijnt de lijst met films waarin zij nog meer speelde (o.a. Chaplin).

Het is interessanter om op een grote ster te zoeken. Vaak is er dan ook een beknopte biografie aanwezig en kan er doorgezocht worden naar plaatjes, posters, recensies op andere sites en geluidsfragmenten. Verder is het mogelijk om op de geboortedatum van een acteur te klikken en te kijken wie er nog meer op dezelfde dag jarig zijn. Ray Liotta, Brad Pitt, Keith Richards en Steven Spielberg blijken allen op 18 december geboren.

De hele site bestaat uit tekst, op enkele icoontjes na. Opdrachten worden dus snel uitgevoerd, maar het ziet er zonder foto's wel wat kaal uit.

(www.imdb.com)

NRC Webpagina's
15 AUGUSTUS 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)