U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tonegido
De Raad voor de Journalistiek heeft een klacht tegen NRC Handelsblad van de amateur voetbalclub Tonegido gegrond verklaard. In een inleiding bij een kort vraaggesprek in de krant van 16 maart werden beschuldigingen van de geinterviewde ten onrechte als feiten gepresenteerd.

Uit de kast op het Web
Websites als PlanetOut en nieuwsgroepen als roze.nl zijn belangrijke ontmoetingsplekken geworden in de homoseksuele wereld. ,,Juist het semi-anonieme van Internet maakt het communiceren makkelijk.''



In de dramaserie Zebra van de NCRV zal vanaf 1 september 'de dagelijkse praktijk van een reclassering-medewerker geschetst worden aan de hand van een waargebeurd verhaal'.

Tot zolang moeten belangstellenden het met de Zebra-website doen. Hier wordt in het 'algemene informatie'-gedeelte ingegaan op de inhoud, de acteurs en de scenarioschrijvers. En natuurlijk is er ruim aandacht voor het instituut waar het allemaal om draait en die dit jaar haar 175-jarige jubileum viert: de Reclassering. Behalve achtergronden, biedt de site twee rubrieken die interessant kunnen zijn voor de surfer. Zo verschijnt er deze maand dagelijks een nieuwe aflevering van een dagboek waarin een productiemedewerker verslag doet van het maken van Zebra. Hierbij wordt gebruik gemaakt van filmpjes (van o.a. stunts) en foto's. In dit dagboek is onder meer aandacht voor de mensen die achter de schermen werken, zoals de cameraman en de setdresser. Ook is er een interactief spel, genaamd 'Het rechte pad'. Deelnemers kunnen hier een personage, karakter en uiterlijk aanmeten (bijv. 'de stalker') waarna het virtuele personage gedurende enkele weken onder meer per e-mail wordt onderworpen aan morele dilemma's. Wie een verkeerde keuze maakt, heeft verloren. Zoals bijvoorbeeld degene die bezwijkt voor een aanbieding om dure software illegaal te downloaden. Bedoeling van het spel is aan te tonen dat 'gewone mensen door toevallige omstandigheden in de problemen komen doordat ze onbedoeld de verkeerde keuzes maken'.

Zebra, vanaf 1 sept. op Ned.1, 21.05u.

(www.ncrv.nl/zebra)

NRC Webpagina's
1 AUGUSTUS 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)