U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage over de discriminatie van ouderen door het bedrijfsleven en beelden een vluchtelingen-kamp in Beiroet waar 20.000 mensen onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven. Libanon wil ze kwijt en Israel wil ze niet tot de Palestijnse gebieden toelaten. Ned.2, 18.15-18.43u.

Nova. Onder andere een reportage over het groeiende tekort aan tandartsen in Nederland. Ned.3, 22.35-23.00u.

Het reces - Buitenlandse zaken. De premier van België Jean-Luc Dehaene praat o.a. over de affaire-Dutroux, de Rode Duivels en over de 'arrogante' Hollanders. Ned.1, 23.16-23.51u.

DOCUMENTAIRES

Zembla. Herhaling uit het vorig jaar van een portret van een gezin van wie de ouders niet bij machte zijn voor hun vijf kinderen te zorgen. Ned.3, 20.47-21.28u.

Werelden. Ontwikkelingslanden zijn afhankelijk van de Wereldbank en moeten hun beleid afstemmen op de voorwaarden van de bank. Twaalf maanden lang volgden twee filmteams de onderhandelingen tussen Oeganda en de Wereldbank. Komt Oeganda in aanmerking voor een vermindering van de staatsschuld? Ned.1, 21.34-22.14u.

Artsen van de 21ste eeuw. Portret van de psychotherapeute Linda Hamilton die als psycholoog verbonden is aan The New York Ballet. Zij helpt geblesseerde dansers en danseressen hun problemen de baas te worden. Ned.2, 22.00-22.30u.

Panorama. Tweede deel van een driedelig portret van ontstuitbare opmars van Coca Cola, de mondialisering van de economie en de uniformisering van culturen. Afl.: Cola-oorlog en vrede. Belg.1, 22.05-22.59u.

Bis zum letzten Tropfen. In het begin van de twintigste eeuw groeide Mexico City zo snel, dat er voor de watervoorziening grondwater direct onder de stad werd gebruikt. Daardoor is de bodem geleidelijk in gaan zakken, waardoor de historische stadskern nu tien meter lager ligt, de kathedraal in dreigt te storten en de metro op een ondergrondse achtbaan lijkt. Duitsl.2, 22.15-23.00u.

Vergezicht. Serie over veerkrachtige mensen schetst vanavond de bewoners van Raduga, een dorpje onder de rook van Tsjernobyl waar in 1986 de kerncentrale ineen stortte. Na de ramp namen vluchtelingen voor het oorloggeweld in Tsjetsjenië hun intrek in de verlaten huizen. Ze gaan er liever langzaam dood dan te sterven in het geweld van kogels in hun vaderland. Ned.3, 23.00-23.50u.

Medicine women. Serie over vier vrouwen die een topfunctie bekleden in de medische sector. Judy Adams is een van de zestien vrouwelijke cosmetische chirurgen in Engeland. BBC1, 23.20-0.15u.

SPORT

Voetbal. Rechtstreeks verslag van de eerste belangrijke oefenwedstrijd van Ajax tegen FC Kopenhagen. Oud-Ajax-speler Sören Lerby is mede-presentator. Eurosport, 19.00-21.00u.

MUZIEK

Live from the house of blues. Portret van de blueszanger John Lee Hooker. Tegenwoordig treedt hij op in concerten met o.a. The Rolling Stones, Eric Clapton en Joe Cocker. Veronica, 0.30-1.15u.

AMUSEMENT

Glückwunsch, Götz George. Portret van Duitslands meest populaire acteur, Götz George ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag. George werd onder meer bekend door zijn vertolking van de onconventionele rechercheur Schimanski in de politieserie Tatort. Duitsl.1, 23.00-23.45u.

FILM

Wendemi, l'enfant du bon Dieu (Pierre Yameogo, 1993, Burkina Faso). Charmante, beetje onnozele fabel van de Burkinese regisseur van Laafi. Destijds te vondeling gelegde jongeman zoekt en vindt zijn biologische moeder in Oeagadougou. Getweeën stappen zij af op de totdantoe anonieme verwekker. TV5, 20.00-22.00u.

Tobruk (Arthur Hiller, 1966, VS). Onpersoonlijk oorlogsavontuur over Britse pogingen om Afrikaans benzine-depot van de nazi's op te blazen. Met Rock Hudson, George Peppard. SBS6, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

Pas très catholique (Tonie Marshall, 1993, Frankrijk). Non-conformistische en cynische vrouwelijke privé-detective (Anémone) slaapt in haar kleren, excelleert in 'wise-cracks', rookt 60 sigaretten per etmaal, drinkt grote hoeveelheden Fanta en komt zichzelf en haar verleden tegen in energieke, authentieke Franse variatie op Amerikaans genre. Tweede film van regisseuse Marshall bekommert zich nauwelijks om criminele intrige maar biedt een van de meest geloofwaardige vrouwenportretten uit de recente Franse cinema. Belg.2, 22.05-23.40u.

Blauäugig (Reinhard Hauff, 1989, West-Duitsland). In Duitsland zelf geflopte politieke thriller in de traditie van Missing. Argentijnse zakenman met Tsjechisch-Duitse wortels (Götz George) beziet dictatuur anno 1978 met andere ogen wanneer zijn dochter spoorloos verdwijnt. Oorsponkelijk in het Spaans. Duitsl.2, 23.45-1.10u., nagesynchroniseerd.

Le journal de Lady M (Alain Tanner, 1993, Frankrijk/Spanje/België/Zwitserland). Na Une flamme dans mon coeur (1987) Tanners tweede met vele 'openhartige' seksscènes doordrenkte speelfilm waarvoor Myriam Mézières optrad als scenariste en hoofdrolspeelster. Lyrische voice-over beschrijft minitieus de zieleroerselen van Parijse nachtclubzangeres tijdens liefdesavontuur met getrouwde Spaanse schilder (Juanjo Puigcorbé). Commentaar van de Londense Time Out: ,,Worth seeing, if at all, for the sex, but mostly just plain silly.'' Duitsl.1, 0.50-2.45u., tweetalig.

Flight of the Spruce Goose (Lech Majewski, 1987, VS). Minder aannemelijk debuut van de van geboorte Poolse Majewski. Pittsburghse mijnwerker Dan O'Shea koestert onmogelijke liefde voor fotomodel Jennifer Runyon en ontvoert haar. Met Karen Black als ijzige moeder en rolletje van griezelregisseur George A. Romero. Duitsl.2, 1.25-2.55u., tweetalig.

aanbevolen

NRC Webpagina's
23 JULI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)