U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
InterWad -
Praat mee over het Waddenzeebeleid

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Junta Nigeria: in 1999 gekozen burgerpresident
ABUJA, 21 JULI. De militaire machthebbers van Nigeria zullen op 29 mei 1999 het landsbestuur overdragen aan een gekozen burgerpresident. In de eerste drie maanden van volgend jaar zullen verkiezingen worden gehouden, zonder tussenkomst van de militairen en met deelname van vrijelijk op te richten politieke partijen. Dat heeft de nieuwe militaire leider van Nigeria, generaal Abdulsalam Abubakar, gisteravond bekendgemaakt in een televisierede.

Paars II start beter door daling overheidstekort
DEN HAAG, 21 JULI. Het financieringstekort van de overheid is vorig jaar gedaald naar 0,9 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat is 0,5 procentpunt lager dan waar PvdA, VVD en D66 van uit gingen bij de onderhandelingen over een nieuw regeerakkoord. Het gevolg is dat de lasten voor burgers en bedrijfsleven in de volgende kabinetsperiode extra kunnen worden verlaagd.

Zwarte cocaïne op Schiphol
ROTTERDAM, 21 JULI. De douane op Schiphol heeft in maart voor het eerst een partij zwarte cocaine onderschept. Dit heeft een woordvoerder van de douane desgevraagd bevestigd. Het ging om vijftien kilo, afkomstig uit Colombia en bestemd voor het Afrikaanse land Togo.

Scherp conflict bij Paars II over minister Biza
DEN HAAG, 21 JULI. Al tijdens de eerste besprekingen over de bezetting van het nieuwe kabinet heeft zich vanmorgen een scherp conflict afgetekend tussen de drie paarse partijen. Zowel PvdA, VVD als D66 wil de minister van Binnenlandse Zaken leveren.

Suriname weigert bezoek commissie
DEN HAAG, 21 JULI. De Surinaamse regering heeft Nederland officieel laten weten dat men weigert een justitiële commissie te ontvangen om verdachten en getuigen van het Surinaamse drugskartel te horen. Dit bemoeilijkt het onderzoek tegen Bouterse.

Van Bon wint etappe in Tour
PAU, 21 JULI. Leon van Bon heeft gisteren de negende etappe in de Tour de France gewonnen. De renner van de Raboploeg is na Jeroen Blijlevens (TVM) de tweede Nederlander die in de 85ste Ronde van Frankrijk een etappe op zijn naam heeft geschreven.

NRC Webpagina's
21 JULI 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)