U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
Olijf op een taart
In een week tv-recensies hoort in ieder geval het ondergewaardeerde genre van de tv-film thuis. Vergeleken met de bioscoopfilm is de tv-film slomer, saaier, voorspelbaarder en vaak ook behoorlijk ordinair. Bij het zappen heb je altijd meteen in de gaten waar je mee te doen hebt. Een bioscoopfilm is groots en in zekere zin joyeus opgezet, hetzij in artistieke pretentie, in aantallen figuranten, in originaliteit van de plot, hetzij in spectaculaire achtervolgingsscènes. Een tv-film is goedkoop, barst van de close-ups, lange dialogen met veel overbodigheden erin en is meestal voorzien van afschuwelijke muziek.


T V   V O O R A F :


RTL5 zoekt waar het mag
'Dit programma is alleen geschikt voor creatieve adverteerders', zo begon gisteren de presentatie van de programma's die RTL5 in het nieuwe winterseizoen gaat brengen. Het was een knipoog naar de schier onmogelijke marktsituatie waarin het kleinste station van de Holland Media Groep (RTL4, RTL5 en Veronica) zich bevindt.


W E B   W E R E L D :


Bloedbad Britannica
Het wemelt van de monsters en draken in het middeleeuwse Britannica. Ze verschuilen zich in grotten en vallen zo nu en dan een dappere ridder aan. De dichtbegroeide bossen zitten vol struikrovers die smeden en andere ambachtslieden van hun zuurverdiende geld beroven.

NRC Webpagina's
21 JULI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)