U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   S P O R T
( a d v e r t e n t i e )       
InterWad -
Praat mee over het Waddenzeebeleid

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ooijer kijkt uit naar debuut tegen Kroatië

Door een onzer redacteuren
PARIJS, 11 JULI. Het Nederlands elftal speelt vanavond in de strijd om de derde plaats van het wereldkampioenschap tegen Kroatië mogelijk weer met Marc Overmars in de gelederen, maar waarschijnlijk zonder Michael Reiziger (schouderblessure), Aron Winter (teen) en Ronald de Boer (knie). Overmars werd gisteravond tijdens de laatste training in het stadion Parc des Princes in Parijs, na de vliegreis uit het veel warmere zuiden, uitvoerig getest. Vandaag wordt bekeken of hij hiervan een reactie ondervindt.

De snelle aanvaller had de afgelopen dagen last van overbelaste hamstrings. Om die reden speelde hij slechts een half uur tegen Argentinië en ontbrak hij in het geheel tegen Brazilië. Hoewel hij pas sinds enkele dagen na een langdurige blessure weer met de selectie meetraint, hoopt André Ooijer dat hij vanavond in Oranje debuteert als rechtsback, nu Reiziger en Winter voor die positie beide waarschijnlijk niet beschikbaar zijn. ,,Dat zou mooi zijn, uitgerekend op m'n 24ste verjaardag. Voor velen is deze wedstrijd mosterd na de maaltijd, maar voor mij vormt het duel met Kroatië het hoofdgerecht'', aldus de PSV'er die voor het WK te elfder ure werd opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Ferdi Vierklau.

Hiddink twijfelt nog of hij Ooijer zal laten debuteren. ,,Hij heeft eigenlijk vandaag pas voor het eerst helemaal voluit meegetraind'', zei de bondscoach gisteravond.

Ofschoon de selectie anderhalve dag vrij kreeg om zich te vermaken in Monaco en omgeving, is de ontgoocheling bij de Nederlandse internationals nog steeds groot. De meeste spelers waren na de uitschakeling tegen Brazilië het liefst meteen naar huis gegaan. De noodzakelijke toegift om de derde plaats wordt als een verplicht nummer ervaren. Bij de meeste internationals leeft nog steeds de gedachte dat in het duel met Brazilië de unieke mogelijkheid om wereldkampioen te worden aan hun neus voorbij is gegaan. De andere halve finale tussen Frankrijk en Kroatië werd door de helft van de selectie met een half oog gevolgd in een restaurant naast het Casino van Monte Carlo. Op het terras van 'Café de Paris' werd de kater toen alleen maar groter. Veel spelers ergerden zich aan het niveau en beseften met pijn in hun hart dat Frankrijk in de eindstrijd geen onoverkomelijke hindernis was geweest.

Oranje had de afgelopen dagen de behoefte zijn verdriet te verdringen. Bondscoach Guus Hiddink kreeg gistermiddag een gedemoraliseerde groep terug. ,,Iedereen reageert anders op de nederlaag tegen Brazilië. Je kunt niet plotseling weer vrolijk gaan lopen doen. Iedereen had zondag op het grote feest willen dansen, maar voor ons is er slechts een bijrol'', aldus de coach.

Hiddink hoopt desondanks dat zijn spelers het vanavond nog kunnen opbrengen een goede prestatie te leveren tegen Kroatië. Hiddink: ,,Ik wil toch graag dat na Brazilië en Frankrijk de naam van Nederland op de lijst komt te staan. Veel mensen vinden dat wij hier het leukste voetbal hebben gespeeld. Ik heb voor dit toernooi nog één wens. Dat na het weekeinde iedereen zegt dat de wedstrijd om de derde plaats tussen Nederland en Kroatië leuker was dan de finale tussen Frankrijk en Brazilië. In een vol stadion zullen de spelers beseffen dat de eer van het land op het spel staat. Het is zonde om het brons zomaar uit handen te geven. Dat zou toch als een nieuwe klap worden ervaren.''

NRC Webpagina's
11 JULI 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)