U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   S P O R T
( a d v e r t e n t i e )       
InterWad - Praat mee over het Waddenzeebeleid

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Spelen Overmars zeer twijfelachtig door spierblessure

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 4 JULI. Bondscoach Guus Hiddink maakt vanmiddag pas vlak voor de kwartfinale tegen Argentinië (aanvang 16.30 uur) de opstelling van Oranje bekend. Het was gisteren met name zeer twijfelachtig of Marc Overmars zou kunnen spelen. De aanvaller raakte donderdag tijdens een onderling partijtje geblesseerd aan de hamstring van zijn linkerbeen. Gisteren, de dag voor de wedstrijd, trainde hij niet mee met de selectie in het Stade Vélodrome in Marseille. ,,En dan kan ik er niet optimistisch over zijn'', was de reactie van Hiddink.

Overmars zelf bleef positief over zijn meespelen. ,,Ik voelde het ineens bij een sprintje, maar er blijkt niets beschadigd. Het is een zware verkramping.'' Overmars werd gistermorgen met acupunctuur behandeld en voelde daarna een duidelijke verbetering. ,,Maar je mag met zo'n blessure geen risico nemen'', aldus Hiddink. ,,Met de hamstring is het altijd pittig. Het zal echt kantje boordje zijn.''

Voor Hiddink is de blessure van Overmars een lelijke streep door de rekening. De speler van Arsenal stichtte met zijn snelheid en bewegelijkheid in elke wedstrijd op het WK gevaar bij de tegenstander. Afgaande op de laatste training in Marseille zal Hiddink Overmars aan de linkerkant niet vervangen door Boudewijn Zenden, maar brengt dan waarschijnlijk Patrick Kluivert in het veld en verplaatst Phillip Cocu naar de zijkant. Zenden zal dan achter de hand worden gehouden als invaller. Dennis Bergkamp, vaste keuze in de spits, en Kluivert trainden gisteren voortdurend samen.

Ook Aron Winter miste de laatste training. De verdediger/middenvelder blesseerde donderdag bij het partijtje achter gesloten deuren zijn grote teen. Maar de kans is desondanks groot dat Winter voor de wedstrijd tegen Argentinië beschikbaar zal zijn. Dat geldt ook voor Michael Reiziger die vol meetrainde.

Ook Oranje's tegenstander Argentinië kampte gisteren met blessures. Middenvelder Sergio Berti ondervindt hinder van een onwillige spier in zijn dijbeen. Met een soortgelijke blessure ontbrak verdediger Roberto Sensini deze week tegen Engeland. Hij is nog steeds niet helemaal fit. Ook de Argentijnse bondscoach Daniel Passarella zal zijn opstelling tot het laatste moment geheim houden.

NRC Webpagina's
4 JULI 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)