U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )    
Spaarrekening met gratis optie
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Veel politie voor Britse supporters
ROTTERDAM, 27 JUNI. Engeland heeft zich gisteravond in Lens door een 2-0 zege op Colombia geplaatst voor de achtste finale van het WK voetbal. Engeland eindigde achter Roemenië als tweede in groep G. Rond de wedstrijd tegen Colombia hielden 1.300 Franse agenten naar schatting dertigduizend Engelse supporters in bedwang. In totaal werden 23 fans in hechtenis genomen wegens geweldpleging of dronkenschap. Er vielen geen gewonden.

Overleg over CAO thuiszorg vastgelopen
ZOETERMEER, 27 JUNI. Het overleg over de CAO voor de thuiszorg is gisteren alsnog vastgelopen. De vakbonden AbvaKabo en CFO zijn teleurgesteld over het laatste bod van de werkgevers. De bonden gaan volgende week hun leden raadplegen over de ontstane situatie.

VARA moet 7,7 mln betalen
DEN HAAG, 27 JUNI. De Hoge Raad heeft gisteren een vonnis bekrachtigd van het gerechtshof in Amsterdam in de zogenoemde Exota-affaire. Het vonnis houdt in dat de VARA slechts gedeeltelijk aansprakelijk is voor de ondergang van Van Tuijns Limonadefabrieken en Distilleerderijen in Dongen. De omroep moet van de Hoge Raad een schadevergoeding betalen van 7,7 miljoen gulden.

Sterke dalingen van rand en yen
JOHANNESBURG/TOKIO, 27 JUNI. De Zuid-Afrikaanse munt - de rand - is gisteren met bijna zes procent in waarde gedaald tegen de Amerikaanse dollar, de sterkste daling op één dag. Geldhandelaren spraken van een ,,nieuwe zwarte vrijdag''. In Tokio daalde de koers van de Japanse munt gisteren tot bijna 143 yen tegen de dollar, het laagste niveau sinds de Amerikaanse steunoperatie van 6 miljard dollar vorige week.

Woede om moord op Berber-zanger
ALGIERS, 27 JUNI. Honderden jeugdige Algerijnen hebben gisteren hun woede gekoeld over de moord, donderdag, op de Berber-zanger Lounes Matoub. Ze staken o.a. overheidsgebouwen in brand.

Graf ligt eruit
LONDEN, 27 JUNI. De Duitse tennisster Steffi Graf is in de derde ronde van het toernooi van Wimbledon uitgeschakeld. Natalia Zvereva uit Wit-Rusland won na zeventien nederlagen voor het eerst van de zevenvoudige winnares: 6-4 en 7-5.

Bezuinigingen
DEN HAAG, 27 JUNI. De onderhandelaars van PvdA, VVD en D66 hebben gisteren bij de formatie van een nieuw paars kabinet een kleine vooruitgang geboekt bij het vinden van bezuinigingsposten. Dat is echter nog niet genoeg voor extra personeel in de gezondheidszorg, verkleining van de schoolklassen en andere belangrijke wensen van de drie paarse partijen.

NRC Webpagina's
27 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)