U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )    
Spaarrekening met gratis optie >
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Reclame in de jaren negentig
Reclame is de barometer van de Nederlandse economie. En omdat het met de economie wel goed zit, stijgen de uitgaven aan reclame elk jaar verder. Zo bouwde de Libelle een complete winkel-boulevard op, inclusief NS-station.



Bijlmerse jongerencentrum Kwakoe decor voor Massiv
Zwarte presentatoren zie je wel vaker op de televisie. Persoonlijkheden als Guilly Koster zijn zeldzaam. Woensdag begint hij voor de Humanistische Omroep een nieuwe reeks van de talkshow Massiv. Het had ooit Guillymanjaro zullen heten, naar de enige besneeuwde berg van Afrika, maar dat was hem toch te megalomaan.



Opmars der filters
Het gebruik van filterprogramma's om de vrijheid op Internet te beperken is in opmars. In verschillende Amerikaanse staten worden momenteel wetten geïntroduceerd die filterprogramma's verplicht stellen op scholen en bibliotheken.





Het Vpro-programma Laat op de avond na een korte wandeling... verdwijnt na drie seizoenen van de tv. Het programma ging over kunst, wetenschap, technologie en (nieuwe) media en bevatte interviews met o.a. Jeff Koons en de directeur van het Whitney Museum. De vorm was experimenteel en er werd gebruik gemaakt van 16mm-film en digitale handycams. Het afgelopen seizoen richtten de programmamakers zich vooral op de rol van de oude en nieuwe media in de ontwikkeling van onze en andere culturen.

In de laatste Laat op de avond... wordt woensdag materiaal van de voorgaande 79 afleveringen opnieuw gemonteerd. Zo wordt geprobeerd een nieuw verhaal te vertellen: ,,van snelheid, recycle en restyle''. De allerlaatste aflevering is op de website van Laat te zien. Ook hier is het thema hergebruik - in kunst, mode en denken. Die website is slordig. Wanneer die finale aflevering te zien is, is onduidelijk. Evenmin staat ergens wanneer de laatste tv-uitzending plaats heeft. En helemaal vreemd is het overzicht van plannen voor het komende seizoen. Een voorlichter van de Vpro suggereert dat het om ideeën gaat voor het nieuwe programma De nieuwe wereld, waar Laat in opgaat. Ze sluit echter ook niet uit dat een deel van de site gewoon al enige tijd niet meer is aangepast. De verantwoordelijke pagina's was niet voor commentaar bereikbaar.

De site biedt een handig overzicht van onderwerpen en personen uit het programma. De transcripties van interviews, researchverslagen en linkoverzichten maken het toch de moeite waard. Uitzending op het web: 1 juli.

(www.vpro.nl/laat)

NRC Webpagina's
27 JUNI 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)