U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )    
Spaarrekening met gratis optie
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Asielprocedure wordt eenvoudiger
DEN HAAG, 23 JUNI. PvdA, VVD en D66 hebben ,,op hoofdlijnen'' een akkoord bereikt over het asielbeleid in een nieuw, paars kabinet. Het akkoord moet leiden tot een snellere afhandeling van asielaanvragen en een eenvoudiger beleid. De onderhandelaars hebben dit gisteravond bekendgemaakt.

Spaans vliegtuig enkele uren gekaapt
MADRID, 23 JUNI. Een toestel van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia is vanmorgen enkele uren gekaapt geweest op een binnenlandse vlucht van Sevilla naar Barcelona. Onder de 124 passagiers bevonden zich 24 reizigers die volgens de passagierslijst Amsterdam als eindbestemming hadden. Het toestel, een Boeing 727, werd gedwongen een tussenstop te maken op de luchthaven van Valencia, waar de kaper zich kort voor half een vanmiddag aan de autoriteiten overgaf.

Excuses van Kohl na geweld
ROTTERDAM, 23 JUNI. De Duitse bondskanselier Kohl heeft gisteren tegenover de Franse president Chirac zijn excuses aangeboden voor het wangedrag van zijn landgenoten zondag in Lens, voor en na het WK-duel tussen Duitsland en Joegoslavië. Kohl heeft Chirac gevraagd zijn medeleven over te brengen aan de familie van de Franse politieman die zondag door Duitse hooligans werd gemolesteerd en met zwaar hersenletsel in een ziekenhuis in Lille ligt.

Holbrooke doet laatste poging in kwestie-Kosovo
BELGRADO, 23 JUNI. De Amerikaanse gezant Richard Holbrooke zal vandaag in een direct gesprek over de kwestie-Kosovo ,,een laatste poging'' ondernemen de Joegoslavische president Milosevic tot aftocht van de Servische troepen uit Kosovo te bewegen.

Marco Bakker krijgt zes maanden
AMSTERDAM, 23 JUNI. Marco Bakker is vanmiddag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, omgezet in 240 uur dienstverlening, plus twee jaar ontzegging van de rijbevoegdheid (waarvan een jaar voorwaardelijk). Hij werd schuldig bevonden aan een dodelijk auto-ongeluk in Arena op 31 oktober '97.

Jeltsin: toestand Rusland verergert
MOSKOU, 23 JUNI. De financile situatie in Rusland is alarmerend. De crisis levert politieke en sociale gevaren op, zo heeft president Jeltsin vandaag gezegd bij de opening van een extra bijeenkomst van regering en parlement.

VS: hulp Moskou aan India onjuist
NEW DELHI, 23 JUNI. De Verenigde Staten hebben protest aangetekend tegen het Russische voornemen India te helpen bij de bouw van twee kerncentrales in de deelstaat Tamil Nadu. Washington vindt het besluit van Moskou ongepast, zo vlak na de Indiase kernproeven van vorige maand.

F.B. Hotz krijgt P.C. Hooft-prijs
DEN HAAG, 23 JUNI. De P.C. Hooft-prijs voor verhalend proza gaat dit jaar naar F.B. Hotz. Dat heeft de Stichting P.C. Hooft-prijs gisteren bekendgemaakt. De 76-jarige Hotz krijgt 75.000 gulden voor zichzelf en 50.000 gulden voor een literair doel.

Beelden Bijlmer
ROTTERDAM, 23 JUNI. De overheid heeft het beeldmateriaal dat gemaakt is op de avond van de Bijlmerramp vernietigd.

'Klasje' zakelijker
DEN HAAG, 23 JUNI. Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat de opleiding tot diplomaat verzakelijken. Status wordt minder belangrijk dan echte prestaties.

NRC Webpagina's
23 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)