U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Arrestaties in zaak fraude WK-tickets
ROTTERDAM, 17 JUNI. De Franse politie heeft gisteravond drie arrestaties verricht bij haar onderzoek naar grootscheepse zwendel met kaartjes voor het WK voetbal. Een van hen is een medewerker van het Franse kantoor van ISL Worldwide, de officiële partner van de wereldvoetbalbond FIFA voor de verkoop van tickets. Volgens de politie zijn in zijn woning een groot bedrag aan geld en honderd WK-kaartjes gevonden.

Aandeelhouders krijgen geen extra zeggenschap
ROTTERDAM, 17 JUNI. Geen enkele grote Nederlandse onderneming heeft haar aandeelhouders de afgelopen maanden meer zeggenschap gegeven. De helft van deze bedrijven heeft evenmin de moeite genomen om een inventarisatie te maken van de huidige invloed van hun kapitaalverschaffers. Deze conclusies trekt de adviesfirma MeesPierson Corporate Governance Services op basis van een onderzoek naar de manier waarop de 25 grootste beursgenoteerde bedrijven de veertig aanbevelingen van de commissie-Peters de afgelopen maanden op hun aandeelhoudersvergaderingen in de praktijk hebben gebracht. Het gebrek aan verandering opent de deur voor directe politieke bemoeienis met de vergroting van de zeggenschap van beleggers. Minister Zalm van Financiën (VVD) heeft vorig jaar al aangekondigd met wetgeving te komen als de bedrijven zelf in gebreke blijven op het gebied van grotere zeggenschap voor aandeelhouders.

Westen: beloften over Kosovo zijn onvoldoende
WASHINGTON, 17 JUNI. De toezeggingen van de Joegoslavische leider Milosevic over de crisis in Kosovo komen niet tegemoet aan de belangrijkste eisen van de internationale gemeenschap. Dat is in Westerse hoofdsteden gezegd naar aanleiding van de beloften die Milosevic gisteren in Moskou deed tegenover president Jeltsin.

Vermeend in het gelijk gesteld
DEN HAAG, 17 JUNI. De rechtbank in Den Haag heeft staatssecretaris Vermeend (Financin) in een kort geding over pensioenvlucht in het gelijk gesteld. Rijke gepensioneerden die hun vermogen om fiscale redenen willen overhevelen naar het buitenland moeten met onmiddellijke ingang direct afrekenen met de belastingdienst.

'Den Haag zetel nieuw strafhof'
ROME, 17 JUNI. Den Haag wordt waarschijnlijk de vestigingsplaats voor een op te richten internationaal strafhof. Dit moet individuele oorlogsmisdadigers en mensen die worden verdacht van genocide en misdaden tegen de menselijkheid vervolgen. De VS hebben vandaag gewaarschuwd dat de openbare aanklager van het hof geen internationale ombudsman voor de mensenrechten mag worden.

Miljarden weg bij hereniging
ROTTERDAM, 17 JUNI. Bij de Duitse eenwording is op grote schaal gefraudeerd met geld van de Treuhandanstalt, de organisatie die is belast met de sanering en privatisering van de Oost-Duitse industrie. Er is drie tot elf miljard mark verdwenen. Dit heeft een onderzoekscommissie uit de Duitse Bondsdag onder voorzitterschap van SPD-politicus Volker Neumann gisteren aan de Bondsdag gerapporteerd.

IRA-leider bepleit ontwapening
LONDEN, 17 JUNI. De IRA, het verboden Ierse Republikeinse Leger, is bereid mee te werken aan algehele ontwapening in Noord-Ierland. Dat suggereert IRA-commandant Padraic Wilson, die vastzit in de Noord-Ierse Maze-gevangenis, vandaag in The Financial Times.

Valse paspoorten
DEN HAAG, 17 JUNI. Vluchtelingenwerk Apeldoorn heeft zich schuldig gemaakt aan strafbare feiten door aan asielzoekers uit Noord-Irak die in het kader van gezinshereniging naar Nederland zijn gekomen geld ter beschikking te stellen voor de aanschaf van valse paspoorten. Justitie zal Vluchtelingenwerk echter niet gaan vervolgen vanwege de bijzondere omstandigheden in Noord-Irak.

Radicalen weg uit Turks leger
ISTANBUL, 17 JUNI. Het Turkse leger heeft gisteren in een buitengewone bijeenkomst van de Hoge militaire raad 162 beroeps- en dienstplichtige militairen ontslagen, merendeels wegens betrokkenheid bij radicale islamitische activiteit.

NRC Webpagina's
17 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )
Oracle - Firesite

Heineken Trophy

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)