U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Spijkers met koppen. Laatste reguliere uitzending van het seizoen - met discussie en gesprekken - komt rechtstreeks vanaf het Oerol- festival op Terschelling. Radio 2, 12.02-14.00u.

Globaal gesproken. Politiek discussieprogramma met buitenlandse deskundigen en journalisten gaat vanmiddag o.a. over de uitspraken van AVRO-columnist mr. G.B.J. Hiltermann, de Europese interventie in Kosovo, het onderzoek van de Erasmus-universiteit over 40.000 illegalen in Nederland en de kruistocht tegen drugs die deze week in New York is begonnen. Radio 5, 15.02-16.00u.

Radio passaat. Opnamen van Ensemble Sarband, in 1986 opgericht door Vladimir Ivanoff, dat naar verbindingen zoekt tussen Europese muziek en de islamitische en joodse muzikale culturen. Radio 4, 18.00-19.00

Holland Festival 1998. De wereldpremière van de opera Een Ziel van Hout van de 72-jarige componist Robert Heppener naar het gelijknamige verhaal van schrijver Jakov Lind. In de opera wordt de wereld van het kwaad (de waanzin) in een reële setting op het podium geplaatst terwijl de wereld van het goede (de fantasie) wordt verbeeld in een geprojecteerd decor. Met het Nieuw Ensemble en Nederlands Kamerkoor en o.a. de baritons Romain Bischoff, Tom Sol, de sopraan Elena Vink en alt Hebe Dijkstra. Radio 4, 19.02-22.30u.

Easy listening. O.a. nieuw ontdekte Gershwin-opnamen door Ella Fitzgerald, Wynton Marsalis met strijkorkest en Shirley Horn en Toots Thielemans brengen een ode aan Miles Davis. Verder nummers van Peggy Lee, Charles Aznavour en Julie London. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

De andere wereld van zondagmorgen. O.a. een persoonlijk relaas van Michelle Parlevliet die het afgelopen jaar werkte voor de Commissie voor Waarheid en Verzoening in Zuid-Afrika. Radio 1, 7.07-8.00u.

Vroege vogels. Vanaf het Oerol-festival op Terschelling praat Henny Radstaak op het Groene Strand met een boswachter van Staatsbosbeheer over het langzaam toelaten van de zee tot het land en de terugkeer van bepaalde soorten vogels die dat met zich meebrengt. Radio 1, 8.02-10.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met minister Annemarie Jorritsma van Verkeer en Waterstaat over de stand van zaken bij de formatie van het tweede paarse kabinet, de toekomst van Schiphol, het rekening-rijden en de discussie over het milieu. Radio 1, 13.30-14.00u.

Koud zweet. Live optreden van Nederlanse, Duitse en Amerikaanse bands waaronder Gitbox, Lo-Lite, Laub, Johnny Dowd, The Handsome Family en Bedhead. Radio 3, 14.02-18.00u.

Volgspot. Scenarioschrijfster Maria Goos praat over de nieuwe voorstelling van theatergroep Orkater De Kuba Walda's waarvoor zij de tekst schreef en regie doet. Zij brak door met televisieseries als Pleidooi en Oud Geld. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef en vertier. Rechtstreekse Oerol-uitzending vanaf de platbodem De Jacoba met de Friese dichter Tsjbbe Hettinga die uit eigen werk voorleest en praat over zijn geliefde voorbeeld J.J. Slauerhoff. Verder zingt o.a. Stef van den Eijnden enkele van Slauerhoffs gedichten en zingen de Virtuoze Matrozen zeemansliederen. Radio 5, 14.02-16.00u.

De Tafel van Pam. Bespreking van het boek van René Diekstra O Nederland, vernederland! door Nelleke Noordervliet, Theo van Gogh, Jaap van Heerden en Max Pam. Ook Diekstra zelf is aanwezig. Radio 1, 16.02-17.00u.

NRC Webpagina's
13 EN 14 JUNI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)