U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Akkoord piloten en Air France
PARIJS, 10 JUNI. De directie van Air France heeft vanmorgen vroeg een akkoord gesloten met de grootste pilotenvakbond (SNPL). Na tien dagen verlamming hoopt de Franse nationale luchtvaartmaatschappij haar diensten vandaag geleidelijk te hervatten.

Computerproject op school blijft nog uit
ROTTERDAM, 10 JUNI. Het prestigieuze computerproject van minister Ritzen (Onderwijs) op basisscholen en middelbare scholen komt niet van de grond. De 220 'voorhoedescholen' die vanaf 1 januari zouden experimenteren met computeronderwijs wachten al vijf maanden op geld en meer duidelijkheid.

In Kosovo dreigt de etnische strijd verder te escaleren
PRISTINA, 10 JUNI. In Kosovo maken de Serviërs en de Albanezen zich op voor een verdere escalatie van de strijd, dit ondanks waarschuwingen dat zich in Kosovo een humanitair probleem van de eerste orde ontwikkelt.

CAO-akkoord bij NS, geen stakingen
ROTTERDAM, 10 JUNI. De 20.000 werknemers van de Nederlandse Spoorwegen hebben een nieuwe tweejarige CAO. Een spoorwegstaking is daarmee van de baan. De bonden, die twee weken geleden het CAO-overleg afbraken, tonen zich tevreden over het bereikte akkoord.

Argentijnse ex-leider verdacht van kinderroof
BUENOS AIRES, 10 JUNI.De Argentijnse politie heeft gisteren de voormalige juntaleider generaal Jorge Videla gearresteerd op verdenking van medeplichtigheid aan babyroof en illegale adoptie tijdens de 'vuile oorlog' tegen politieke tegenstanders van 1976 tot 1983.

Brand Bochum: acht doden
BOCHUM, 10 JUNI. Bij een brand in een vier verdiepingen tellend appartementencomplex in het centrum van het Duitse Bochum zijn acht mensen om het leven gekomen en raakten er vijf gewond. De brand, waarvan de oorzaak nog onduidelijk is, begon op de bovenste verdieping.

Aanval Ethiopië 'afgeslagen'
SENAFE, 10 JUNI. Eritrea zegt gisteren tijdens hevige gevechten bij het grensstadje Zalambessa een Ethiopisch offensief te hebben afgeslagen, maar heeft volgens Ethiopië ,,enorme verliezen'' geleden. Vanmorgen zijn Eritrese troepen in de aanval gegaan bij Badme, in de omstreden Yirga-driehoek.

Veiling Pulchri moet doorgaan
DEN HAAG, 10 JUNI. De president van de rechtbank in Den Haag D.H. von Maltzahn heeft vanmiddag gezegd dat hij een veiling van de collectie kunstwerken van de Haagse Studio Pulchri ,,op juridische gronden'' niet tegen kan houden. Wel dringt hij er bij het bestuur van de kunstenaars sociteit op aan om de meest waardevolle werken van overleden kunstenaars voor Pulchri te behouden. Het gaat daarbij om schilderijen van de Haagse School. Het kort geding om de veiling, die op 22 juni staat gepland, tegen te gaan werd aangespannen door de Leidse beeldend kunstenaar Jaap Kuijpers. Pulchri stelt dat een veiling nodig is om de tekorten weg te werken.

Heineken koopt belang in Polen
ROTTERDAM, 10 JUNI. Heineken heeft een belang gekocht in de Poolse brouwerij Brewpole. Brewpole moet in de toekomst fuseren met Heineken-dochter Zywiec. De nieuwe combinatie wordt marktleider in Polen.

Beurzen in Azië lopen klappen op
AMSTERDAM, 10 JUNI. De aandelenmarkten in Oost- en Zuidoost-Azië hebben vanmorgen zware klappen opgelopen. Dat gebeurde nadat steun aan de Japanse yen uitbleef tijdens overleg van de G7 in Parijs.

NRC Webpagina's
10 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )
Oracle - Firesite

( a d v e r t e n t i e s)
NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)