U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

( a d v e r t e n t i e )      

Op zoek naar een woordenboek?
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ten minste 20 doden bij ongeluk met trein in Duitsland
BONN, 3 JUNI. Bij een treinongeluk in Duitsland, in het dorp Eschede vlakbij de plaats Celle in Nedersaksen, zouden ten minste twintig mensen om het leven zijn gekomen. Tientallen treinreizigers zijn gewond geraakt. Over de oorzaak van het ongeluk is nog weinig bekend. Volgens een woordvoerder van de politie in Celle betreft het de ICE 884, de hogesnelheidstrein van München naar Hamburg. De Deutsche Bahn in Frankfurt tast nog in het duister over de oorzaak van het ongeval. Volgens ooggetuigen uit de omgeving is de ICE-trein vlak voor elf uur in volle vaart tegen een betonnen element van een brug gebotst, waardoor de brug inzakte. Dertien wagons ontspoorden volledig. Andere ooggetuigen melden dat de trein, die een snelheid had van naar schatting 200 kilometer per uur, ineens moest stoppen omdat er een auto van de brug gestort was die op de rails was terechtgekomen. Noch de spoorwegen noch de politie konden exacte informatie geven over de precieze toedracht.

Fusie hotelketen Krasnapolsky met Golden Tulip
AMSTERDAM, 3 JUNI. De hotelketens Krasnapolsky en Golden Tulip gaan fuseren. In de praktijk zal het beursgenoteerde Krasnapolsky het veel grotere Golden Tulip overnemen voor een bedrag van ongeveer 320 miljoen gulden. Dit hebben beide bedrijven gisteren bekendgemaakt. De nieuwe combinatie heeft 39 hotels en vier restaurants, voornamelijk in Nederland.

VVD niet langer voor maximum aan asielzoekers
DEN HAAG, 3 JUNI. De VVD wil de toelating van asielzoekers niet langer aan een maximum binden. VVD-leider Bolkestein erkent dat het vastleggen van quota in strijd is met het VN-vluchtelingenverdrag. Voor de verkiezingen pleitte de VVD voor een verscherping van het toelatingsbeleid.

Dodental Jakarta blijkt veel hoger
JAKARTA, 3 JUNI. In Jakarta zijn tijdens de rellen half mei bijna 1.200 doden gevallen. Dit zegt de Nationale Mensenrechtencommissie (Komnasham), die deze week een eigen rapportage over de gebeurtenissen uitbrengt. Het rapport maakt ook melding van verkrachtingen van etnische Chinese vrouwen.

Onvrede over betalen getuige
DEN HAAG, 3 JUNI. PvdA en D66 in de Tweede Kamer vinden het een bedenkelijke ontwikkeling dat het Haagse openbaar ministerie aan een getuige 25.000 gulden heeft betaald in ruil voor een belastende verklaring over een Colombiaanse drugsverdachte.

Demonstratie Iran na aanslag
TEHERAN, 3 JUNI. De Iraanse regering heeft vanmorgen opgeroepen tot een massale opkomst bij de begrafenis van drie mensen die gisteren omkwamen bij een bomaanslag in Teheran. De Mujahideen Khalq heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Akzo Nobel sluit deal met PPG
ROTTERDAM, 3 JUNI. Om zeker te zijn van inlijving van het Britse verf- en vezelbedrijf Courtaulds is Akzo Nobel bereid twee kleinere lakkenfabrieken van Courtaulds aan het Amerikaanse PPG Industries te verkopen.

Gouden-Gidsprijs voor De Trust
AMSTERDAM, 3 JUNI. Toneelgroep De Trust heeft de Gouden Gids Publieksprijs 1998 gewonnen voor de vertolking van Shakespeares Hamlet in de regie van Theu Boermans.

Explosie bij Shell: 1 dodelijk slachtoffer
ROTTERDAM, 3 JUNI. Bij de explosie van een tank op het chemieterrein van Shell in Botlek is vanmorgen een werknemer om het leven gekomen.

NRC Webpagina's
3 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)