U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

( a d v e r t e n t i e )      

Op zoek naar een woordenboek?
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Beeld voor Beeld. Negende festival voor Visuele Antropologie.
In de culturele antropologie en etnografie worden film (en video) al decennia lang intensief gebruikt voor wetenschappelijke verslaglegging. Steeds meer dienen antropologische films ook andere dan zuiver wetenschappelijke doeleinden; veel van de op het jaarlijkse festival voor visuele antropologie Beeld voor beeld vertoonde films onderscheiden zich niet meer wezenlijk van gewone documentaires.



Wolters Kluwer weer op overnamepad in VS
Uitgeversconcern Wolters Kluwer heeft het Amerikaanse Internal and External Communication Inc. (I.E.C.) overgenomen. Het in Marina Del Rey nabij Los Angeles gevestigde bedrijf heeft een jaaromzet van circa 30 miljoen gulden en ongeveer 170 personeelsleden. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.



Voer voor slapelozen
In het Cultureel Supplement van vrijdag jl. geeft Rudy Kousbroek een schrijnende beschrijving van een slapeloze, op zoek naar een soporatieve televisieprogramma's op de nachtelijke televisie. Veel heeft de kabel zoals Kousbroek ontdekte in dat opzicht niet te bieden. De oplossing ligt in een satellietschotel.




B92, een onafhankelijk radiostation in Belgrado en een belangrijke nieuwsbron voor ex-Joegoslavië, meldde volgens Teletekst gisteren dat Serven etnische Albanezen in Kosovo aanvielen. B92 zendt via de ether en via Internet uit. Toen de Servische president Slobodan Milosevic in 1996 de onafhankelijke pers wilde censureren en B92 uit de lucht haalde, begon het station met uitzendingen via RealAudio en nieuwsberichten op de website.

(www.opennet.org)

NRC Webpagina's
3 JUNI 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)